Vredesconcert 9 mei 2019

     Pianist Martin Oei (1996) / Foto: © Sarah Wong.

Optreden van het Russisch-orthodox ensemble 'Zlatoust' in Hengelo in 2014.

Vredesconcert

Onder het motto 'Vrijheid van, vrede voor Europa en Rusland' willen we in een periode van grote spanning tussen het Westen en Rusland op 9 mei 2019  een statement maken om de impasse te doorbreken en een brug te bouwen tussen Oost en West. Daarom organiseren we op deze dag een concert met het Russisch-orthodoxe koor Zlatoust en de jonge Nederlandse toppianist Martin Oei.

Russisch-orthodox koor Zlatoust (Gouden Stem) uit Moskou

Het Russisch-orthodox koor Zlatoust ('Gouden Stem') komt speciaal voor dit ene concert over uit Moskou. Het 12-koppige ensemble is in 1990 opgericht en staat onder leiding van dirigent Mikhail Borodyanski. De betoverend mooie samenzang van Zlatoust heeft binnen en buiten Rusland al vele harten veroverd.

Toppianist Martin Oei

Martin Oei (1996) begon op zijn 9de met pianospelen. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium en nam op zijn 14de zijn eerste cd op. Op zijn 16e gaf hij een solorecital in het Concertgebouw. Hij won diverse prijzen, waaronder Prinses Christina Concours, Jong Muziektalent Nederland, Young Pianist Foundation, Steinway & Sons. In 2013 en 2014 deed hij succesvolle tournees samen met Daniël Wayenberg. In 2016 bracht Martin Oei zijn vierde cd uit, Chopin à deux, waarop hij samen met Daniël Wayenberg op twee originele Erard vleugels uit de 19de eeuw speelt. Voor het Vredesconcert op 9 mei 2019 vertolkt Martin Oei werk van twee Russische componisten:

  • Anatoli Ljadov (1855-1914)
    Barcarolle op. 44 in fis gr.t.
  • Sergej Rachmaninov (1873-1943)
    Preludes op. 23, nr. 1, 2, 4, 5, en 6
    Moment musical op. 16, nr. 4 in e kl.t.

Praktisch

Datum: donderdag 9 mei 2019
Tijd: 20.00-22.00 uur
Locatie: Musis, Velperbinnensingel 15, 6811 BP Arnhem
Prijs: € 29,50

{signup566}Aanmelden Vredesconcert 9 mei 2019{/signup}

Vredestocht 9 mei 2019

Voorafgaand aan het concert organiseren we 's middags een tocht door Arnhem. We vragen de duizenden Russen en voormalige Sovjetburgers die in Nederland wonen om op 9 mei 2019 mee te doen en, samen met de Nederlandse bevolking, in Arnhem over een brug over de Rijn te lopen, wel of niet met een bordje van uw dierbaren die in de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen. In verband met de organisatie van de vredestocht en het cultureel programma, zouden we het erg fijn vinden als u zich van tevoren aan zou willen melden. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@ruslandacademie.nl met de tekst 'Aanmelden vredestocht'. Wij zullen u dan op de hoogte houden van de tocht en het avondprogramma. 

Steun Vredesdag

'9 mei 2019: Vrijheid van, vrede voor Europa en Rusland' wordt breed gedragen. We hebben lijst van organisaties die dit vredesinitiatief steunen op onze website gezet. Wilt u ook uw steentje bijdragen? Laat het ons weten.

 

   
   

Steun Vredesdag 9 mei 2019

Het vredesinitiatief 9 mei 2019 wordt gesteund door o.m.:

Wilt u ons Vredesinitiatief ook steunen en hier worden vermeld? Stuur ons een mailtje op info@ruslandacademie.nl.

   
 Logo DLM Plus - De Lange Mars Plus - Positief nieuws.

 

DLM Plus, De Lange Mars Plus, positief nieuws

 

Enschede voor Vrede
Onderdeel van stichting Vedan

Fontanka

Kamerton import & export.
Julia Cornelissen oftewel: Lankoma.

Lankoma (Julia Cornelissen), een Russische sprekende/schrijvende blogger uit Nederland die over de integratie in het nieuwe land (met name Nederland) schrijft. 

Pianist Martin Oei (1996) / Foto: © Sarah Wong.

Martin Oei, pianist.
Martin Oei vertolkt werk van de Russische componisten Anatoli Ljadov en Sergej Rachmaninov tijdens het Vredesconcert op 9 mei 2019.

Pianist Rangel Silaev.

 

Rangel Silaev, pianist. 

Logo Rightstyle maakt gasten blij. Rightstyle, personeelsadviseur & trainer gastvrijheid.
 

 

Rusland & Oost-Europa Academie

Eva Tetsman, beëdigd tolk/vertaler Russisch-Nederlands, Nederlands-Russisch.

 

Eva Tetsman, beëdigd tolk/vertaler Russisch-Nederlands, Nederlands-Russisch 

Logo Traditia, Vereniging Russisch-sprekenden Brabant.

Traditia, Vereniging Russisch-sprekenden Brabant

Logo Facebook. 

Wij willen VREDE met Rusland / We want PEACE with Russia 

Logo van WorldPeace.nl WorldPeace.nl. Nederlandse vredesorganisatie die zich inzet voor een wereld zonder oorlog, waar conflicten worden opgelost met vreedzame middelen.
 Russisch-orthodox koor 'Zlatoust' uit Moskou.

 

Zlatoust, Russisch-orthodox ensemble uit Moskou o.l.v. Mikhail Borodyanski.
Zlatoust komt speciaal over uit Rusland om op te treden op het Vredesconcert.

 

 

Publiciteit 9 mei 2019

Publiciteit rondom het Vredesintiatief 9 mei 2019

Vredestocht 9 mei 2019: Vrijheid van, vrede voor Europa en Rusland

Viering 9 mei in Moskou. / Foto: © Jessica Brandsma Viering 9 mei in Moskou. / Foto: © Jessica Brandsma Viering 9 mei in Moskou. / Foto: © Jessica Brandsma Mensenmassa op het Rode Plein in Moskou op 9 mei. / Foto: © Jessica Brandsma Viering 9 mei in Moskou. / Foto: © Jessica Brandsma Pianist Martin Oei (1996) / Foto: © Sarah Wong.

Motto: vrijheid & vrede

Onder het motto 'Vrijheid van, vrede voor Europa en Rusland' willen we in een periode van grote spanning tussen het Westen en Rusland op 9 mei 2019  een statement maken om de impasse te doorbreken en een brug te bouwen tussen Oost en West.

Brug tussen Oost- en West-Europa

Arnhem is een bruggenstad aan de Rijn en bij de Slag om Arnhem hebben veel geallieerden (Engelsen, Amerikanen en Polen) voor de vrede en vrijheid gevochten. De andere grote bevrijder van Europa, de Sovjet-Unie, heeft de laatste jaren in Europa steeds minder aandacht gekregen. De meeste Nederlanders weten niet meer wat de Sovjet-Unie met zijn circa 28 miljoen doden voor de bevrijding van Europa betekend heeft. Een vredestocht zou kunnen bijdragen aan een betere verhouding tussen Rusland en het Westen en de nadruk kunnen leggen op wat we gemeenschappelijk hebben.

Vredestocht 9 mei 2019

We nodigen Russen en voormalige Sovjetburgers die in Nederland wonen uit om op 9 mei 2019 in 16.00 uur mee te doen en, samen met de Nederlandse bevolking, in Arnhem over de Rijnkade te lopen, van de Nelson Mandelabrug naar de John Frostbrug, wel of niet met een bordje van uw dierbaren die in de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen.

Vredesconcert 9 mei 2019

Na de tocht volgt een concert met onder meer het 12-koppige Russisch-orthodoxe koor Zlatoust ('Gouden Stem') onder leiding van dirigent Mikhail Borodyanski, dat speciaal overkomt uit Moskou en de jonge, Nederlandse toppianist Martin Oei. Kijk hier voor het programma en kaarten voor het Vredesconcert.

 'Wacht op mij'

Wilt u  meer weten over hoe in Rusland op 9 mei de oorlog wordt herdacht en de vrijheid gevierd? Lees het artikel Zjidi menja ('Wacht op mij') van de oprichter van de Rusland & Oost-Europa Academie, Marie-Thérèse ter Haar, over mensen die in de oorlog hun familie of verwante kwijtraakten.

De volgende programma's zijn ook zeer de moeite waard:

Aanmelden

Natuurlijk hopen we dat vele inwoners van de voormalige Sovjet-Unie samen met Nederlanders samen in Arnhem door de stad willen lopen voor voor vrijheid en vrede. In verband met de organisatie van de vredestocht en het cultureel programma, zouden we het erg fijn vinden als u zich van tevoren aan zou willen melden. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@ruslandacademie.nl met de tekst 'Aanmelden vredestocht'. Wij zullen u dan op de hoogte houden van de tocht en het avondprogramma.

Steun Vredesdag

'9 mei 2019: Vrijheid van, vrede voor Europa en Rusland' wordt breed gedragen. We hebben lijst van organisaties die dit vredesinitiatief steunen op onze website gezet. Wilt u ook uw steentje bijdragen? Laat het ons weten.