Opstapplaatsen reis Weimar, Dresden, Leipzig

 

Oad-servicelijnen reis Weimar, Dresden Leipzig

Bij deze busreis is een servicelijn naar en van een centraal opstappunt inbegrepen. De servicelijn brengt u vanaf een van de lokale opstapplaatsen naar het centrale overstappunt in Zeddam. Voor deze reis zijn dit de lokale opstapppunten:

 • Almelo - Oad-halte/carpoolplaats HR Holstlaan
 • Amsterdam - NS-station Sloterdijk P+R
 • Apeldoorn - A50 afrit 24, carpoolplaats Landgoedlaan
 • Arnhem-Zuid - Parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1
 • Breda/Prinsenbeek - Int. bushalte parkeerterrein Elleboog
 • Den Bosch - Halte ingang Transferium, Pettelaarpark
 • Eindhoven - P+R Meerhoven/Transferium Sliffertsestraat 304
 • Goor - Busgarage, Breukersweg 2
 • Hardenberg - McDonaldd parkeerterrein, Stelling 2
 • Hengelo (OV) - Shell, Platinastraat 2, zijkant
 • Lijnden - Busgarage, Hoofdweg 329
 • Nijmegen/Wijchen - Café de Teersdijk, Graafseweg 985
 • Utrecht - P+R Westraven/bushalte, Griffioenlaan 1
 • Veenendaal - NS-station Veenendaal de Klomp, Dokter Hoolboomweg

Vragen

Heeft u vragen over deze servicelijnen? Neem dan contact op met onze samenwerkingspartner: info@oad.nl

 

Cruiseschip MS Nizhny Novgorod ****

 

MS 'Nizhny Novgorod'

De Nizhny Novgorod behoort tot de betere cruiseschepen die de route tussen Moskou en Sint Petersburg afleggen. Het schip is gebouwd in Duitsland in 1990 en wordt in de winter van 2018/2019 volledig gerenoveerd, waarmee het een 4-sterrenschip wordt.

Hutten

Alle hutten liggen aan de buitenkant van het schip. Op de Nizhny Novgorod kunt u bovendien kiezen op welk dek u wilt verblijven. De hoogste hutten liggen op het bootdek, daaronder liggen de hutten op respectievelijk het middendek, het hoofddek en het lowerdek. Alle hutten beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, een groot panoramavenster (behalve op het lower dek; patrijspoort) en een koelkast!

De 2-persoonshutten variëren in grootte en er zijn standaardhutten, deluxe hutten en suites. Daarnaast zijn er 1-persoonshutten op het midden- en bootdek.

Bootdek

 • Standaardhutten met panoramavenster: breedte x diepte, 2,20 x 4,7 meter, gescheiden bedden van 2 meter x 80 centimeter
 • Deluxehutten met panoramavenster: breedte x diepte, 3,30 x 4,7 meter, gescheiden bedden die tegen elkaar kunnen staan van 2 meter x 80 centimeter
 • 1-pers.hut met panoramavenster: breedte x diepte, 1,60 x 4,0 tot 4,7 meter, bed van 2 meter x 80 centimeter

Middendek

 • Standaardhutten met panoramavenster: breedte x diepte, 2,20 x 4,7 meter, gescheiden bedden van 2 meter x 80 centimeter
 • Deluxe hutten met panoramavenster: Deze hutten zijn vegelijkbaar met die op het bootdek.

Suite

 • Er zijn slechts 6 suites op het schip. De suites hebben een slaapkamer en een zitkamer van in totaal ongeveer 30m2. De suite heeft een tweepersoonsbed van 2,20 bij 1,62 meter.
 • 1-pers.hut met panoramavenster: breedte x diepte, 1,60 x 4,0 tot 4,5 meter, bed van 2 meter x 80 centimeter

Hoofddek

 • Deluxehutten met panoramavenster: breedte x diepte, 3,30 x 4,00 meter, gescheiden bedden die in L-vorm staan van 2 meter x 80 centimeter

Lower dek

 • Standaardhutten met niet te openen patrijspoort: breedte x diepte, 2,20 x 5,00 meter, gescheiden bedden van 2 meter x 80 centimeter. Het derde bed is een stapelbed (dit bed wordt weggeklapt als de hut door 2 personen wordt gebruikt).

Voorzieningen

Aan boord treft u onder andere een restaurant, een bar-restaurant, piano bar, koffie bar, souvenirwinkel, een eerstehulppost, een solarium/sauna en een conferentiezaal. Uiteraard voldoet het schip aan de laatste veiligheidsvoorschriften.

MS Nizhny Novgorod. 

 

 

Cruise: Astrakhan - Moskou (15-daagse Wolgacruise)

Het Kremlin gezien vanaf de Moskva-rivier. / Foto: © 2013 Trijnie Duut.De Kol-Sharikmoskee in het kremlin van Kazan. / Foto: © A. Savin, Wikimedia.De Transfiguratiekathedraal in Oeglitsj. / Foto: © Alexxx1979.

 

Moskou - Astrakhan - Wolgograd - Saratov - Samara - Kazan - Tseboksary - Kostroma - Yaroslavl - Oeglitsj - Moskou

Tijdens deze Nederlandstalige reis maken we kennis met het leven op en langs de machtige Volga, de meest imposante rivier van Rusland. Een schitterende reis door een groot deel van West- en Zuid-Rusland over de rivier die de levensader van het grootste land ter wereld vormt. Onderweg zien we de rijke historie van de Russische Federatie en trekt het afwisselende landschap aan ons voorbij. 

Cruise over de Wolga

De reis begint in Moskou waar we één nacht verblijven. Op dag twee reizen we naar Astrakhan, gelegen aan de monding van de Volga bij de Kaspische Zee, waar we aan boord van ons cruiseschip gaan. We meren aan in Volgograd (het voormalige Stalingrad) en stroomopwaarts bezoeken we Samara en Kazan, de schitterende hoofdstad van Tatarstan. Via Tseboksary varen we naar Nizhny Novgorod en varend door de Gouden Ring komen we uiteindelijk na zo'n 3.000 kilometer in Moskou aan.

Reisbegeiding: Arjen Roodvoets

De reis wordt begeleid door Arjen Roodvoets. Arjen heeft 18 jaar in Rusland en Oekraïne gewoond en gewerkt. Hij studeerde Russische taal- en letterkunde in Amsterdam, deed een theologische opleiding in het holenklooster in Kiev en werkte 18 jaar als docent Nederlands op verschillende universiteiten. Daarnaast werkt hij regelmatig als gids en reisleider. Dat stelt hem in de gelegenheid zijn liefde voor Rusland met anderen te delen. Tijdens de reis zal hij een aantal lezingen geven over de geschiedenis van Rusland, het dagelijks leven, de cultuur en de actualiteit van het land. Zo leert u dit land, dat soms zo moeilijk te doorgronden lijkt, op een heel andere manier kennen. U zal met een nieuwe kijk op Rusland naar huis terugkeren.

Dagprogramma

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het reisprogramma van dag tot dag.

Praktisch

2019

Reisdatum: 20 september t/m 4 oktober 2019
Reissom:
€ 2.695,- p.p. / Benedendek, patrijspoort
€ 2.795,- p.p. / Twin op middendek
€ 2.895,- p.p. / Twin op bootdek
€ 2.995,- p.p. / Deluxe hut op hoofddek
€ 3.195,- p.p. / Deluxe hut op middendek
€ 3.395,- p.p. / Deluxe hut op bootdek
€ 4.495,- p.p. / Suite op middendek

Toeslag 1-persoonshut: € 195,-

U reis met de MS 'Nizhny Novogorod' ****

Inclusief:

 • vlucht Amsterdam-Moskou met KLM
 • hotelovernachting in Moskou op basis van logies en ontbijt
 • binnenlandse vlucht (eventueel treinreis)
 • accommodatie in de gekozen hutcategorie op basis van vol pension vanaf het diner op dag 2 tot en met het ontbijt op dag 15
 • transfer bij aankomst en vertrek
 • Nederlandstalige reisleiding
 • programma incl. entreegelden

Exclusief:

 • visum (€ 98,-)
 • fooien
 • reserveringskosten (€ 29,50)

Samenwerking

De Rusland & Oost-Europa Academie werkt voor deze reis samen met Eurocult-Lito Reizen. 

Vragen?

Heeft u vragen over deze reis?
Stuur dan een e-mail naar info@ruslandacademie.nl of bel met 088 - 00 10 777.
Voor meer achtergrondinformatie over Rusland verwijzen we u ook graag naar de website van het Russisch Verkeersbureau.

{book}Boeken{/book}

 

 

Cruise: Astrakhan-Moskou / Dagprogramma (15 dgn)

De kleurrijke Basiliuskathedraal aan het Rode Plein van Moskou. / Foto: © Alvesgaspar.Standbeeld van Pavel Tretjakov voor de Tretjakovgalerij in Moskou. / Foto: © 2016 Trijnie Duut. Sint-Demetrius op het Bloed, Oeglitsj. / Foto: © A. Jungierek.Het interieur van de kerk van de profeet Elia in Jaroslavl. / Foto: © Pipimaru.Gezellig winkelen op de Bolsjaja Pokrovskaja in Nizjni Novogorod. / Foto: © A. Savin, Wikimedia.Het kremlin van Kazan. / Foto: © NoPlayerUfa.Het Moederland roept’, het hoogste standbeeld van een vrouw ter wereld. Wolgograd. / Foto: © www.volganet.ru.Kathedraal van de Ontslapenis van de Moeder Gods, Astrachan. / Foto: © Madyudya Denis.

 

Dag 1: Heenreis naar Moskou

Vandaag vliegen we met KLM van Amsterdam naar Moskou, waar we de eerste nacht verblijven.

Dag 2: Astrakhan

We vliegen van Moskou naar Astrakhan. Bij aankomst worden we van de luchthaven afgehaald en naar het schip gebracht. Het is ook mogelijk om met de slaaptrein van Moskou naar Astrakhan te reizen. In plaats van in Moskou te verblijven wordt u dan van de luchthaven naar het station gebracht en neemt u de trein naar Astrakhan. Die reis duurt ongeveer 24 uur. Indien u daarin geïnteresseerd bent kunt u meer informatie bij ons opvragen.

Dag 3: Astrakhan

Astrakhan is één van de grote steden in het zuiden van Rusland. De stad is gelegen aan de Wolga delta die ongeveer 100 km verderop uitmondt in de Kaspische Zee, Daardoor is de stad een belangrijke rivier- en zeehaven. We maken nader kennis met Astrakhan en bezoeken het lokale kremlin.

Dag 4: Aan boord 

Vandaag zetten we koers naar het noorden en verblijven de hele dag aan boord van het schip. We kunnen deelnemen aan de  entertainmentprogramma's en/of  genieten van het voorbijtrekkende mooie Russische landschap.

Dag 5: Wolgograd

Wolgograd, het voormalige Stalingrad, is vooral bekend vanwege de Slag om Stalingrad in 1942. Dit bloedige hoofdstuk uit de Tweede Wereldoorlog wordt gezien als het begin van het einde van het regime van Adolf Hitler. We bezichtigen de stad en bezoeken het prachtig op een heuvel gelegen standbeeld ter nagedachtenis aan deze slag.

Dag 6: Saratov

Saratov werd in 1590 door Ivan de Verschrikkelijke als tsarenvesting gesticht ter bescherming van de handelsroute over de Wolga. Sinds de achttiende eeuw leefden er talrijke Ruslandduitsers (ook wel Wolgaduitsers genoemd) die ook in de architectuur van de stad hun sporen hebben achtergelaten. Tijdens een stadsrondrit maken we nader kennis met de stad.

Dag 7: Samara

Samara wordt in de Russische kronieken voor het eerste vermeld in 1361 en is met 1,1 miljoen inwoners de zesde stad van Rusland. Tijdens een stadstour leren we Samara beter kennen. Tevens bezoeken we een kunstgalerij.

Dag 8: Kazan

Kazan is de hoofdstad van de republiek Tatarstan die vaak de 'Parel aan de Wolga' wordt genoemd. Kazan staat bekend om zijn schitterende kremlin, dat in 2000 tot Werelderfgoed werd uitgeroepen. De belangrijkste monumenten in het kremlin zijn de Maria-Boodschap-kathedraal (1561-62), de scheve Söyembikä-toren, vernoemd naar de laatste koningin van Kazan, en de in 2005 herbouwde Qolşärif-moskee, de grootste moskee van Rusland. We bezichtigen de stad en zien het prachtige kremlin.

Dag 9: Tseboksary

In de ochtend arriveren we in Tseboksary, hoofdstad van de deelrepubliek Tsjoevasië waar een stadsbezichtiging op het programma staat. 

Dag 10: Nizhny Novgorod

Nizhny Novgorod werd in 1221 gesticht op de plaats waar de rivieren de Oka en de Wolga samenkomen. Nizhny Novgorod heette tijdens de Sovjetunie Gorki en is als ballingsoord bekend geworden. Onder andere Andrey Sacharov heeft hier jaren als balling gewoond en het was in die tijd een verboden stad voor westerlingen. We maken een stadstour en bezoeken het mooie kremlin van de stad.

Dag 11: Kostroma & Yaroslav

In de ochtend komen we aan in Kostroma. Deze Gouden Ring stad ligt aan de samenloop van de rivieren de Wolga en de Kostroma. We maken een rondrit per bus en zien het Ipatjev Klooster en de Drievuldigheids Kathedraal die de Romanovs lieten bouwen. In het klooster bevindt zich nog altijd het houten huis van Michaël Romanov, de eerste Romanovtsaar, die in dit klooster werd gekroond.

In de namiddag komen we aan in Yaroslav, één van de mooiste steden van de Gouden Ring. Deze stad, die in de 11e eeuw gesticht werd door Jaroslav de Wijze, strekt zich uit langs de oevers van de Wolga. Er zijn nog genoeg overblijfselen te zien van het roemruchte verleden. Heel belangrijk is het Spassky klooster, een groep 17e-eeuwse kathedralen. De prachtige kerk van de profeet Sint Elia ligt aan het centrale plein van de stad, waarvan het gehele centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. We maken per bus een stadtour en bezoeken de kerk van Nicolaas de Wonderdoener. Tevens hebben we tijd om de lokale markt te bezoeken.

Dag 12: Oeglitsj

Oeglitsj, gesticht in 1148 is één van de oudste steden van Rusland en onderdeel van de zogenaamde Gouden Ring. Hier werd tsarevits Dimitri Ivanovitsj, waarschijnlijk in een vlaag van razernij, vermoord door zijn vader Ivan de Verschrikkelijke. Op de plek van de moord werd in 1692 de heilige Demetrius-Bloedkerk (Dmitri-na-Krovi Kerk) gebouwd. De naam van de kerk refereert aan het bloedbad dat hier plaatsvond toen de stad na de moord in opstand kwam. De kerk behoort samen met het kremlin tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Een andere bezienswaardigheid is de Transfiguratiekathedraal, net als de Demetrius-Bloedkerk, idyllisch gelegen aan de oevers van de Wolga.

Dag 13 & 14: Moskou

U maakt kennis met de hoofdstad van Rusland tijdens een uitgebreide stadsrondrit. We bezoeken het Kremlin met zijn oude vestingmuren en nemen een kijkje in één van de Kremlin kathedralen. Ook brengen we een bezoek aan de Tretyakov Galerij. Tijdens een rondleiding in het museum ziet u o.a. een grote collectie Russische kunst en iconen. 

Dag 15: Terugreis 

Transfer van het schip naar de luchthaven gevolgd door de terugvlucht.

NB: Volgorde en programma onder voorbehoud

Klassiek Rusland: Speciale Paasreis / Dagprogramma

Icoon Christos Acheiropoietos (‘zonder handen’). Het Kremlin gezien vanaf de Moskva-rivier. / Foto: © 2013 Trijnie Duut. Het Russisch-orthodox koor Zlatoust uit Moskou.De Christus Verlosserkathedraal in Moskou, de hoogste en grootste Russisch-orhtodoxe kerk ter wereld. / Foto: © 2016 Trijnie Duut.Het interieur van de Christus Verlosserkathedraal in Moskou. / Foto: © 2016 de:Benutzer:Sansculotte.Patriarch Kirill van Moskou. / Foto: © 2016 Sergey Pyatakov / Сергей Пятаков.Rijk gedecoreerde, Russische paaseieren. / Foto: © Maximaximax.Het kremlin (de citadel) van Novgorod, met rechts de Sofiakathedraal. / Foto: © 2013 Trijnie Duut. Het rijk gedecoreerde plafond van de Petrus en Pauluskathedraal. / Foto: © 2013 Trijnie Duut. Het Hermitage Museum in Sint-Petersburg bezit ruim 3 miljoen kunstwerken. / Foto: © 2013 Trijnie Duut. Delicatessenwinkel Eliseyev Emporium op de Nevski Prospekt. / Foto: © 2013 Trijnie Duut.

Dag 1: Heenreis van Amsterdam naar Moskou

In de late ochtend vertrek vanaf Amsterdam naar Moskou. Na aankomst in Moskou transfer per luxe touringcar van het vliegveld naar het hotel, waar we drie nachten verblijven. 

 • Vlucht van Amsterdam naar Moskou
 • Lezing: De orthodoxe kerk en het paasfeest
 • Diner en overnachting in ons hotel in Moskou

Dag 2: Stadstour Moskou

Na het ontbijt een stadsoriëntatie per bus. Behalve de belangrijkste highlights bezoeken we ook minder bekende plekjes, zoals de intieme kerk van de schrijver Leo Tolstoj en de plaats waar Napoleon met zijn Grande Armée over de metropool Moskou uitkeek. Ook ziet u geheime locaties uit de zwarte, Stalinistische periode, zoals het huis van de beruchte KGB-chef Beria. 

Vervolgens gaan we naar de Christus Verlosserkathedraal om de lithurgie mee te maken van Grote Donderdag. Ook al spreken velen van ons geen Russisch, we zullen aan de ontroerende acapellamuziek horen dat Jesus Christus droevig gestemd is. We zien de rituelen en de priesters en zijn omringd door de mystieke iconen en de sfeer van het orthodoxe geloof.

's Avonds kunt ueen tournee langs de mooiste metrostations maken. De Moskouse metrostations worden niet voor niks ‘ondergrondse paleizen’ genoemd. (facultatief en onder voorbehoud). 

 • Ontbijt in ons hotel in Moskou
 • Bustour langs diverse highlights met veel stops onderweg
 • Lezing: Het leven van de gewone Rus in wereldstad Moskou
 • Moskva-rivier en Mussenheuvels
 • Historisch winkelparadijs Goem en het Rode Plein
 • Metrotour (facultatief, ca. € 15,- p.p.)
 • Diner en overnachting in ons hotel in Moskou

Dag 3: Moskou: Begraafplaats en vrije middag

In de ochtend bezoeken we de begraafplaats bij het Nieuwe Maagdenklooster, waar onder andere Anton Tsjechov, Dmitri Sjostakovitsj, Nikita Chroesjtsjov, Alexander Lebed en Raisa Gorbatsjov begraven liggen. In de middag kunt u lunchen op het Rode Plein. 

In de middag bezoeken we het Kremlin van Moskou met het indrukwekkende Kathedralenplein.We bezichtigen o.m. de Maria Hemelvaartkathedraal. De gids zal ondertussen uitgebreid stilstaan bij de tsaren, de intriges van de Bojaren en de pracht en praal van het mysterie' Rusland.

's Avonds kunt u eventueel naar het Russisch-orthodoxe koor Zlatoust (‘Gouden Stem’), dat naast het vaste repertoire speciale paasliederen ten gehore brengt (facultatief en onder voorbehoud). 

 • Ontbijt in ons hotel in Moskou
 • Bustour langs diverse highlights met veel stops onderweg
 • Begraafplaats Nieuwe Maagdenklooster
 • Rondleiding door het Kremlin o.l.v. een plaatselijke gids
 • Lezing: De Russisch-Orthodoxe Kerk
 • Lezing: Wie is Poetin?
 • Russisch-orthodox enxemble Zlatoust (facultatief, ca. € 45,- p.p.)
 • Diner en overnachting in ons hotel in Moskou

Dag 4: Het Russische platteland: bossen en samowars 

Reis naar Novgorod, waar we de komende nacht verblijven. Het eerste gedeelte voert over de belangrijkste autoweg van Rusland. Onderweg trekken uitgestrekte bossen en talloze datsja’s (typisch Russische buitenhuisjes) aan ons voorbij. Langs de weg staan bovendien veel indrukwekkende monumenten voor de miljoenen Russen die tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuveld zijn. Ook zullen we in kleine dorpjes die we passeren veel klokgelui horen en paasprocessies zien. Een unieke belevenis! Wellicht zien we zelfs in de verte langs de meren mensen die zich laten dopen.

Ondertussen vertelt Marie-Thérèse over de kolchozen en over Peter Iljitsj Tsjaikovski, we komen langs zijn woonhuis. Bij het onlangs volledig gerestaureerde Iverskiklooster in Valdai maken we een fotostop.

We kruisen vandaag de Wolga, met 3520 kilometer de langste rivier van Europa. Diner om ca. 19.00 uur in Novgorod, de oudste plaats van Rusland.  

Hier zullen we de indrukwekkende Paasnachtdienst meemaken! Prachtig ligt het Novgorodse Kremlin aan de rivier de Volchov waar we ook de orthodoxe gelovigen zien lopen in processie. In de Sofiakathedraal zullen we het grootse, vreugdevolle moment meemaken dat Christus is opgestaan. Midden in de nacht roepen alle gelovigen: 'Xristos voskres'.

 • Ontbijt in ons hotel in Moskou
 • Busreis van Moskou naar Novgorod
 • Bossen en datsja's
 • Lezingen over Leo Tolstoj Catharina de Grote, de Romanovs en Sovjet Rusland
 • Kolchozen
 • Lezing: Tsjaikovski: de man en zijn muziek
 • Wolga
 • Paasnachtdienst in Sofiakathedraal
 • Diner en overnachting in ons hotel in Novgorod

NB: De datum waarop pasen valt wisselt per jaar. Als we de paasnachtdienst niet in Novgorod kunnen meemaken, zullen we in Sint-Petersburg een paasdienst bezoeken.

Dag 5: Novgorod, parel van de UNESCO Werelderfgoedlijst

We vieren Eerste Paasdag in het prachtige Novgorod, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. We beginnen met een rondleiding. De gunstige ligging aan de handelsroute naar Europa zorgde er niet alleen voor dat Novgorod blootstond aan westere invloeden, maar ook dat het als rijke Hanzestad een belangrijk zakelijk, politiek en cultureel centrum werd. Het was een uitstekende voedingsbodem voor grote kunstenaars op allerlei gebied.

Na de rondleiding hebt u tijd om zelf het paasfeest te ervaren. Kraampjes met geschilderde eieren, gezegend brood, paascadeautjes en de warme Novgorodse paasdrank. In de verschillende kerken kunt u zelf naar binnengaan en voor de iconenliefhebbers is het belangrijk om de beroemdste iconostase wand in de Sofiakathedraal in alle rust te bekijken. Bovenal is het de bijzondere ervaring om tussen de Russische mensen hun Belangrijkste Feest te mogen meemaken.  ’s Middags kunt u ook lunchen op het Rode Plein van Novgorod.

In de middag vertrekken we naar Sint-Petersburg, waar we aan het begin van de avond zullen aankomen. Liefhebbers kunnen op eigen gelegenheid naar de Petersburgse Paasliturgie in de imposante Kazan Kathedraal of in het Alexander Nevskiklooster, een klooster vlak bij ons hotel.

 • Ontbijt in ons hotel in Novgorod
 • Stadswandeling Novgorod o.l.v. lokale gids
 • Sofiakathedraal, Novgorod
 • Millenniummonument, Novgorod
 • Busreis van Novgorod naar Sint-Petersburg
 • Lezing: Peter de Grote en Sint-Petersburg
 • Diner en overnachting in ons hotel in Sint-Petersburg

Dag 6: Stadstour Sint-Petersburg, de trots van Peter de Grote

Na het ontbijt maken we een stadsrondrit en zien de Nevski Prospekt, de Hermitage, de Izaäkkathedraal en de Petrus en Paulusvesting. De hele aristocratische stad is versierd met lichtjes en eieren.

’s Middags kunt u uitgebreid gaan winkelen op de Nevski Prospekt of een bezoek brengen aan het Russisch Museum. ’s Avonds is er gelegenheid om een klassiek concert bij te wonen in het Mariinskitheater (facultatief en onder voorbehoud).  

 • Ontbijt in ons hotel in Sint-Petersburg
 • Bustour langs diverse highlights met veel stops onderweg
 • Nevski Prospekt
 • Lezing: Nederlanders in Sint-Petersburg
 • Leziing: Rusland actueel
 • Izaäkkathedraal en Kazankathedraal
 • Diner en overnachting in ons hotel in Sint-Petersburg

Dag 7: Sint-Petersburg: Petrus en Paulusvesting en Hermitage 

In de ochtend brengen we een bezoek aan de Petrus en Paulusvesting, waar Peter de Grote, Catharina de Grote en de laatste tsaren begraven liggen.

Aansluitend gaan we naar de Hermitage, het voormalige winterpaleis van de tsaren. Niet alleen het zeer grote aantal meesterwerken dat er tentoongesteld wordt maar ook de hele entourage, is overrompelend. Liefhebbers die na de vaste excursie hier nog langer willen blijven, hebben de mogelijkheid daartoe, maar misschien wilt u liever de stad in om te genieten van de paassfeer.

 • Ontbijt in ons hotel in Sint-Petersburg
 • Rondleiding Petrus en Paulusvesting, inclusief Petrus en Pauluskathedraal
 • Rondleiding Hermitage Museum o.l.v. plaatselijke gids
 • Diner en overnachting in ons hotel in Sint-Petersburg

Dag 8: Vrije ochtend of Tsarendorp en terugreis van Sint-Petersburg naar Amsterdam

Vrije ochtend in Sint-Petersburg. U kunt op souvenirjacht (wodka, kaviaar, matroesjka’s). Wie wil kan mee naar Tsarendorp (Tsarskoje Selo), naar het hemelsblauwe paleis van Catharina de Grote en de paleizen van Alexander I en Anna Paulovna. Aan het eind van de middag is de terugvlucht naar Amsterdam.

U heeft ongetwijfeld veel indrukken opgedaan die u nog lang bij zullen blijven. Want juist de achtergrondinformatie die Marie-Thérèse zo boeiend en toegankelijk weet te vertellen, én het feit dat er tijdens de reis aandacht is voor het ‘echte’ leven, maken deze reis zo bijzonder.

 • Ontbijt in ons hotel in Sint-Petersburg
 • Vrije ochtend in Sint-Petersburg
 • Excursie naar Tsarskoje Selo (Tsarendorp) (facultatief, ca. € 45,- p.p.)
 • Lezing: Anna Paulovna
 • Terugvlucht van Sint-Petersburg naar Amsterdam

Meer foto's

Wilt u meer afbeeldingen zien die betrekking hebben op deze reis? Kijk dan eens op onze Pinterest-pagina of bij het fotoverslag Sint-Petersburg vanuit een zeppelin.

{details}


{book}Boeken{/book}

Ga  naar:
1. Reisoverzicht / 2 Dagprogramma / 3 Reacties / 4 Tips / 5 Reisinformatiedag 6 Reis boeken

{/details}

{request}Aanvragen{/request}