Tips Vlamidir Poetin (geb. 1952)

Fiona Hill & Clifford G. Gaddy: Mr. Putin - Operative in the Kremlin (2015)
Vandaag De Krim en morgen ...? Veel Poetin-watchers geloven dat om de volgende stap van president Poetin te kunnen voorspellen, het belangrijk is om meer te weten over de man zelf en over zijn motieven. 'Als je iets meer van het huidige Rusland wilt begrijpen, lees dan dit boek', zegt Sir John Scarlett, voormalig hoofd van de Britse inlichtingendienst MI6. Engelstalig.
Bestellen

  Chris Hutchins & Alexander Korobko: Putin (2012)
Persoonlijke biografie over Vladimir Poetin. Hutchins heeft gesproken met veel mensen uit Poetins directe omgeving. Een bijzonder biografie niet alleen over de wereldleider, maar ook over de mens. Engelstalig.
Bestellen

Moet het westen de banden aanhalen met Poetins Rusland? Een debat met Ann Applebaum, Garry Kasparov (contra) en Stephen Cohen, Vladimir Pozner (pro)
Rusland en haar president Poetin verdelen de geesten in het Westen als nooit tevoren. De ouderwetse Rusland-haat is teruggekeerd in de media en politiek. De redenen daarvoor lijken eenvoudig: Ruslands bemoeienis met haar directe buurlanden. Maar is alles zo eenvoudig? Stellen we het niet te eenvoudig voor en welke eigen belangen zetten we op het spel door de relatie met Rusland op scherp te zetten?
Bestellen

Steven Lee Myers: De nieuwe tsaar (2015)
Steven Lee Myers volgde Vladimir Poetin van begin af aan op de voet als correspondent in Moskou voor The New York Times. In deze schitterende biografie (de eerste complete in de westerse wereld) ontrafelt Myers op heldere en evenwichtige wijze hoe Poetin het grootste land op aarde al 15 jaar lang in zijn greep weet te houden, door zijn even meedogenloze als briljante manipulatie van de media, door het verdelen van macht, rijkdom en invloed over een kleine groep hondstrouwe jeugdvrienden uit St. Petersburg, door het genadeloos uitschakelen van elke vorm van oppositie, door terug te grijpen op de ideologie van het tsarenrijk en door de Russisch-orthodoxe kerk opnieuw tot steunpilaar van de staat te bombarderen.
Bestellen

 

Hubert Siepel: Poetin - De binnenkant van de macht (2016)
Hubert Seipel lukte het als enige Westerse journalist gedurende vijf jaar in het gezelschap van Poetin te verblijven. Zijn boek is een geschiedenis van een wederzijdse vervreemding en teleurstelling. Het biedt diepe inzichten in de motieven en voorstellingen van Vladimir Vladimirovitsj Poetin. Hoe kon Vladimir Poetin zich ontwikkelen van KGB-officier in de DDR tot de machtigste man en vormgever van het nieuwe Rusland dat zich steeds verder van de westerse ideeën verwijderde?
Bestellen


 

 

Angela Stent: Het Rusland van Poetin - Rusland tegen het westen (2019)
Hoogleraar Bestuurskunde en hoofd van de faculteit voor Euraziatische, Russische en Oost-Europese Studies van Georgetown University, gaat in op het complexe verleden van Rusland en de banden die Rusland heeft met landen als de VS, China en Oekraïne. Ze schetst een gedetailleerd beeld van de positie die Russen zichzelf en hun land toebedelen na de Koude Oorlog.
Bestellen

   
   

De Rusland & Oost-Europa Academie heeft nog meer aanbevelingen voor u over dit onderwerp. Kijk ook eens bij onze tips voor: