Tips Rusland en de buitenlandse politiek

Stephan F. Cohen: War with Russia? - From Putin & Ukraine to Trump and Russiagate (2018)
De Sovjet-Unie bestaat niet meer, maar is er een nieuwe Koude Oorlog met Rusland uitgebroken? Is Poetin er werkelijk op uit om de Westerse wereld te destabiliseren? Welke rol speelt de Verenigde Staten hierbij? Engelstalig.
Bestellen

Gilbert Doctorow: Does the United States have a future? Collected (nonconformist) Essays on Russian-American relations, 2015-2017 (2017)
Engelstalig. Uitgebreide collectie van 76 essays over de VS, Trump, Rusland en Poetin.
Bestellen
F. William Engdahl: A Century of War - Anglo-American Oil Politics and the New World Order (herziene editie, 2012)
Internationale bestseller die in 15 talen is verschenen. Een verhaal over olie en macht, vanaf de 19de eeuw, tijdens de beide wereldoorlogen tot in het heden.
Bestellen

William H. Hill: No Place for Russia - European Security Institutions since 1989  (2018)
In Europa heeft het optimisme na de val van de Berlijnse Muur plaatsgemaakt voor teleurstelling, bitterheid en nieuwe vijandigheid tussen Rusland en het Westen. Wat ligt hieraan ten grondslag? Engelstalig.
Bestellen

Boek Alexander Rahr: 'Der kalte Freund'.

Henry Kissinger: World Order (2015)
Engelstalig. Een van de meest prominente diplomaten die we kennen over de ultieme uitdaging van de 21e eeuw: hoe bouwen we samen aan een internationale orde in een wereld van uiteenlopende historische perspectieven, geweldadige conflicten, toenemende technische mogelijkheden en ideologisch extremisme.
Bestellen

Boek Alexander Rahr: 'Der kalte Freund'. 

Alexander Rahr: Der kalte Freund (2011)
Duitstalig. Analyse van de verhoudingen tussen Rusland en het Westen. Stelt vragen aan de orde als: Hoe afhankelijk is het Westen van Rusland? Wie heeft het in Rusland daadwerkelijk voor het zeggen? Is Rusland een energiesupermacht? Hoe lucratief is de Russische markt? Wat vinden de Russen zelf? Wordt Rusland weer een echt imperium? 
Bestellen

Boek Angela E. Stent: 'The Limits of Partnership'.  Angela E. Stent: The Limits of Partnership (2015)
Engelstalig. Over de relaties tussen Amerika en Rusland in de 21ste eeuw. 
Bestellen
 

Luc De Vos en Jean-Michel Sterkendries: De grote geopolitieke problemen na de Tweede Wereldoorlog (2010)
'In dit boek doen twee professoren aan de Belgische Koninklijke Militaire School een verdienstelijke poging om de verhoudingen tussen politieke macht en territorium vanaf 1945 in kaart te brengen. De ingewikkelde relaties en conflicten tussen staten en ideologische invloedssferen worden helder, neutraal en evenwichtig beschreven. Alle denkbare grote conflicten wereldwijd komen aan bod', redactie Vlabin-VBC.
Bestellen

De Rusland & Oost-Europa Academie heeft nog meer tips voor u over dit onderwerp. Kijk ook eens bij onze tips voor: