Tips Ilja Repin (1844-1930)

David Jackson: The Russian Vision - The Art of Ilya Repin (2015)
Boek over het leven en werk van een van de meest gevierde Russische kunstenaars van zijn generatie. Een uitgebreide studie van zijn oeuvre. Toelichtingen op de belangrijkste schilderijen van Repin, geplaatst in een historische context. Met meer dan 100 kleurenafbeeldingen. Engelstalig.
Bestellen
  H.W. van Os & Sjeng Scheijen: Ilja Repin - Het geheim van Rusland (2003)
Henk van Os zag in 1990 vele werken van Repin in het depot van de Tretjakovgalerie. Het werk Onverwacht uit 1884 maakte zoveel indruk op Van Os dat hij zich ging verdiepen in Repin. Vervolgens wijdde het Groninger Museum een tentoonstelling aan Repin. 'Het boek begint met twee uitgebreide artikelen, van Sjeng Scheijen en Henk van Os, over het werk van Repin in zijn historische en kunsthistorische context. Daarna volgt het catalogusgedeelte met goede afbeeldingen in kleur, en beschrijvingen die vooral informatie geven over het onderwerp. Het boek sluit af met een overzicht van werken op papier (zwart-wit) en een beknopte chronologie. Een fraai en informatief boek.' Anne Schulte Nordholt.
Bestellen
 
  Grigori Sternine & Jelena Kirillina: Ilya Repine (2011)
Repins meest krachtige schilderijen gaan over grote psychologische vraagstukken. Denk aan het schilderij van Ivan de Verschrikkelijke met zijn zoon en aan de Wolgaslepers. Dit boek biedt een prachtig overzicht van het werk van Repin, een progressieve realistische schilder die grote invloed heeft en heeft gehad op de schilderkunst. Engelstalig.
Bestellen