Moskou en de Gouden Ring - Tussen modern en klassiek Rusland (10-daagse vliegreis)

De imposante 81 meter hoge klokkentoren van Ivan de Grote. / Foto: © 2013 Trijnie Duut.De wereldberoemde Russische eieren zijn een populair souvenir. / Foto: © 2012 Arjan Berfelo.De Kathedraal van de Geboorte van de Moeder Gods in het kremlin van Soezdal is met zijn blauwe met sterren overdekte torens een sprookjesachtige verschijning. / Foto: © longmandancer @ btopenworld.com.De Demetriuskathedraal in Vladimir is van boven tot onder bedekt met schitterende reliëfs. / Foto: © Tsvetkova.

Moskou - Soezdal - Vladimir - Kostroma - Jaroslavl - Rostov - Pereslavl-Zalesskij - Sergiev Posad

Tijdens deze reis bezoeken we de metropool Moskou en de befaamde steden van de Gouden Ring, nog altijd oases van rust en vredigheid waar de oude Russisch-orthodoxe sfeer heerst. 

1000 jaar geschiedenis

Hier maakt u kennis met 1000 jaar Russische geschiedenis: kerken met glanzende gouden uikoepels, ikonen en muurschilderingen als stripverhalen van de nok tot aan de vloer, maar ook communistische en hedendaagse architectuur. Ontdek de fascinerende mengeling van kunst- en bouwstijlen ontstaan onder invloed van de tsaren, de Russisch­orthodoxe kerk en het communistische regime. 

Ruslandervaring

Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar laat u kennismaken met Rusland en de Russische ziel, reizend van stad naar stad en wandelend en rijdend door de steden. Niet alleen de roerige geschiedenis en de rijke cultuur van het land staan centraal, maar ook het alledaagse leven van de 'gewone Rus'. Maak ook gebruik van de gelegenheid om een mis bij te wonen in een Russisch-Orthodoxe kerk: een ware Ruslandervaring.

Dagprogramma

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het reisprogramma van dag tot dag.

Boekentips & Filmtips

Wilt u zich verder verdiepen in wat u deze reis gaat zien of heeft gezien? Bekijk dan de lijst met boekentips en filmtips die de Rusland & Oost-Europa Academie voor deze reis heeft gemaakt.