Oezbekistan en Kirgistan: Langs de legendarische zijderoute (12-daagse vliegreis)

Kaart reis 'Oezbekistan en Kirgistan: Langs de legendarische Zijderoute'.Oezbeekse vrouw. / Foto: © 2014 Hendrikje Nouwens.Het majesteuze Registan in Samarkand. Het plein wordt aan 3 zijden geflankeerd door grote religieuze bouwwerken. / Foto: © Gustavo Jeronimo from Aranjuez, Spain. Het Gur Emir Mausoleum in Samarkand is versierd met prachtige mozaïeken. Samarkand, Oezbekistan. / Foto: © 2014 Hendrikje Nouwens.Zijdefestival in Boechara. / Foto: © http://veton.picq.fr.Kirgies met arend voor de jacht. / Foto: © Peretz Partensky uit San Francisco, USA.

 

De wereld van 1001-Nacht

Marco Polo was al erg onder de indruk van de prachtige steden aan de oude karavaanroute. Vele Oezbeekse steden waren ooit van Iraanse oorsprong. Tijdens deze reis ziet u talloze moskeeën, madrassa’s (mohammedaanse hogescholen) en oude steden die een waar openluchtmuseum zijn. Samarkand, Boechara, Tasjkent; deze oosterse droomwereld van majolica’s, marmer, fresco’s, stenen en houtsnijwerk, sultans en haremdames is zeker de moeite waard om te leren kennen. Deze streek kent een rijke geschiedenis. Dit Centraal-Aziatische gebied werd beurtelings overrompeld door de Arabieren in 712, door de Mongolen in 1221, door Tamerlan op het einde van de 14de eeuw en later door de Oezbeken.

Adembenemende natuur

Het unieke van deze reis is dat het culturele Islamitische Oezbekistan is gecombineerd met de prachtige natuurschoon van Kirgistan. Sommige van de hoogste bergen ter wereld bevinden zich hier. U ervaart de rust en de stilte van de nomadenstammen. Een nacht slaapt u zelfs in een joert (Kirgizische nomadentent). De adembenemende natuur, de nomadencultuur met paarden en schapen en de zeer vriendelijke Kirgiezen maken dat de Rusland Academie deze unieke combinatie van cultuur en natuur heeft opgezet.  

Dagprogramma

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het reisprogramma van dag tot dag.

Boekentips

Wilt u zich verder verdiepen in Oezbekistan? Bekijk dan de lijst met boekentips die de Rusland & Oost-Europa Academie speciaal voor deze reis heeft samengesteld.