Ontdekkingstocht Rusland en Oost-Europa (14-daagse vlieg-busreis)

De bijzondere dakconstuctie van het Sony Center aan de Potsdamer Platz in Berijn. / Foto: © 2009 Trijnie Duut.Monument ter nagedachtenis aan de Opstand van Warschau. / Foto: © 2004 Dhirad.Het stadhuis van Minsk. / Foto: © 2009 Zedlik.De Oespenskikathedraal op het Kathedralenplein van het Moskouse Kremlin. / Foto: © 2013 Trijnie Duut.Een kopje thee onderweg bij een echt Russische samowar. / Foto: © 2013 Trijnie Duut.De kleine troonzaal in de Hermitage, ontworpen ter ere van Peter de Grote. / Foto: © Jacopo Amigoni.

Vier landenreis: Duitsland - Polen - Wit-Rusland en Rusland

Deze cultuurreis is een van de juweeltjes uit ons programma! Een intensieve, maar prachtige rondreis langs fascinerende en indrukwekkende (hoofd)steden, waarbij u afwisselende landschappen ziet, kennismaakt met verschillende culturen en vele achtergrondverhalen hoort. Zie daar de ingrediënten voor een onvergetelijke reis!

Route: Berlijn - Warschau - Minsk - Berezina - Smolensk -Borodino - Moskou - Novgorod - Sint-Petersburg - Kiel

Tijdens deze reis geniet u van prachtige steden en landschappen en ervaart u de verschillende culturen in Oost-Europa. U bezoekt Berlijn, als middelpunt van Europa en stad tussen Oost en West, het Poolse patteland en de nieuwe generatie Polen in Warschau, het afgesloten en zelden bezocht Wit-Rusland met hoofdstad Minsk, en diverse highlights in Rusland: schilderachtig Smolensk, metropool Moskou, UNESCO-stad Novgorod en het 'Venetië van het noorden', Sint-Petersburg

Lezingen onderweg

Onderweg in de touringcar vertelt Marie-Thérèse ter Haar over o.m. Napoleon en Alexander, over Tolstoj’s Oorlog en Vrede, Tsjaikovski’s Ouverture 1812, Hitlers operatie Barbarossa, Chopin en Peter en Catharina de Grote. Natuurlijk worden er regelmatig parallellen getrokken met het heden en de huidige maatschappelijke, politieke, economische en sociale situatie van het Westen versus het Oosten en Rusland.

Highlights

  • Berlijnse moderne architectuur
  • Warschau (UNESCO)
  • Zelden bezocht Wit-Rusland
  • Schilderachtig Smolensk
  • Kremlin en het Rode Plein
  • Hanzestad Novgorod (UNESCO)
  • Hermitage Sint-Petersburg
  • Geen gehaast, ruimte voor vrije invulling

Dagprogramma

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het reisprogramma van dag tot dag

Reacties

Bent u benieuwd wat anderen van deze reis vonden? Kijk dan bij Reacties op de reis Ontdekkingstocht Rusland & Oost-Europa.

Boekentips

Wilt u zich verder verdiepen in wat u deze reis gaat zien of heeft gezien? Bekijk dan de lijst met boekentips die de Rusland & Oost-Europa Academie voor deze reis heeft samengesteld.