Kerstreis Sint-Petersburg **** Met galadiner tijdens de Kerst in Russisch paleis **** (6-daagse vliegreis)

Ded Moroz oftewel: Vadertje Vorst. / © 2010 Sergeev Pavel.Russische trojka. / Foto: © 2003 Лена. De kleine troonzaal in de Hermitage, ontworpen ter ere van Peter de Grote. / Foto: © Jacopo Amigoni.  Snegoerotsjka, de kleindochter van Vadertje Vorst. Samen met haar grootvader brengt ze de kinderen cadeautjes. / Foto: © 2016 Dmitry Ivanov.Het Winterpaleis van Catharine de Grote in de sneeuw. / Foto: © 2015 Doreen Elsevier.

Rusland op z'n meest Russisch

Wie Rusland op z’n ‘meest Russisch’ wil meemaken, moet in de winter gaan. Dan ligt er een dik pak sneeuw. 'Generaal Winter' doet machtige rivieren en de Finse Golf bij Sint-Petersburg volledig toevriezen, wat zorgt voor een bijzondere sfeer. Rusland is in die periode echt een sprookjesachtig mooi.

Dr. Zhivago-sfeer

De stad van Peter de Grote, met zijn gezellige centrum dat is geïnspireerd door de Amsterdamse grachten, is in de winter echt in Dr. Zhivago-sfeer. Ded Moroz ('Grootvadertje Vorst') rijdt met zijn kleindochter Snegoerotsjka ('Sneeuwmeisje) in zijn door schimmels of rendieren getrokken slee over de Nevski Prospekt. Uitgestrekte besneeuwde velden en de kaarsjes in de orthodoxe kerken tonen ons een bijzondere kant van moedertje Rusland, die slechts weinig westerlingen zien. De meeste reizen naar Rusland vinden immers in zomer plaats. Maar Rusland is juist het meest karakteristiek en fascinerend in de wintermaanden.

Uniek galadiner in een Russisch paleis

De Hermitage, de Petrus en Pauluskathedraal waar Peter de Grote, Catharina de Grote en de laatste tsarenfamilie begraven liggen, het schilderachtige Tsarskoje Selo ('Tsarendorp') even buiten de stad, het staat allemaal op het programma tijdens deze bijzondere reis, waarbij u op een van de avonden dineert in een keizerlijk paleis dat speciaal voor ons wordt opengesteld.

Dagprogramma

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het reisprogramma van dag tot dag.

Reacties

Bent u benieuwd wat anderen van deze reis vonden? Kijk dan bij Reacties op de Kerstreis Sint-Petersburg.

Boekentips & Filmtips

Wilt u zich verder verdiepen in wat u deze reis gaat zien of heeft gezien? Bekijk dan de lijst met tips die de Rusland & Oost-Europa Academie voor deze reis heeft gemaakt.