De steden van de Gouden Ring, incl. Moskou en Sint-Petersburg (10-daagse vlieg-busreis)

Kaart reis 'De steden van de Gouden Ring, incl. Moskou en Sint-Petersburg'.De imposante 81 meter hoge klokkentoren van Ivan de Grote in het Moskouse Kremlin. / Foto: © 2013 Trijnie Duut.De Geboorte van de Moeder Gods-kathedraal ligt in het kremlin van Gouden Ringstad Soezdal. / Foto: © Ludvig14.De Demetriuskathedraal in Vladimir is van boven tot onder bedekt met schitterende reliëfs. / Foto: © Tsvetkova.De Kathedraal van de Ontslapenis van de Moeder Gods staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. / Foto: © Alexxx1979.Standbeeld van Peter de Grote in de Petrus en Paulusvesting, Sint-Petersburg. / Foto: © 2012 Arjan Berfelo.De kunstverzameling van Catharina de Grote is ondergebracht in het Hermitage Museum in St.-Petersburg.

De Jordaantrap in het Hermitage Museum in St.-Petersburg. / Foto: © 2013 Trijnie Duut.

Moskou - Soezdal - Vladimir - Sergiev Posad - Tver - Novgorod - Sint-Petersburg

Maak kennis met de boeiende geschiedenis van Rusland door een bezoek aan drie van Ruslands mooiste en boeiendste steden: Moskou, Novgorod en Sint-Petersburg, alsmede een aantal Gouden Ringsteden.

1000 jaar geschiedenis

Hier ervaart u duizend jaar Russische geschiedenis: kerken met glanzende gouden uikoepels, ikonen en muurschilderingen als stripverhalen van de nok tot aan de vloer, maar ook communistische en hedendaagse maatschappij. De Gouden Ringsteden zijn nog altijd oases van rust en vredigheid waar de oude Russisch-orthodoxe sfeer heerst. Een fascinerende mengeling ontstaat onder invloed van tsaren, de Russisch-orthodoxe kerk en het communistisch regime.

Ruslandervaring

Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar laat u kennismaken met Rusland en de Russische ziel, reizend van stad naar stad en wandelend en rijdend door de steden. Niet alleen de roerige geschiedenis en de rijke cultuur van het land staan centraal, maar ook het alledaagse leven van de 'gewone Rus'. Maak ook gebruik van de gelegenheid om een mis bij te wonen in een Russisch-Orthodoxe kerk: een ware Ruslandervaring.

Dagprogramma

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het reisprogramma van dag tot dag.

Reacties

Bent u benieuwd wat anderen van deze reis vonden? Kijk dan bij Reacties op de reis De steden van de Gouden Ring.

Boekentips & Filmtips

Wilt u zich verder verdiepen in wat u deze reis gaat zien of heeft gezien? Bekijk dan de lijst met boekentips en filmtips die de Rusland & Oost-Europa Academie voor deze reis heeft gemaakt.