Armenië en Georgië (11-daagse vliegreis)

Routekaart van de reis Armenië en Georgië.Kleurrijke marktkraam in Yerevan, Armenië. / Foto: © Shaun Dunphy from Lindfield, United Kingdom.Reliëf van de heilige Gregorius op de kathedraal van Etchmiadzin, Armenië. / Foto: © Rita Willaert. Klooster van Haghpat, Armenië. / Foto: © Diego Delso.Georgië staat ook bekend om haar goede wijnen. / Foto: © Revolweb.Geestelijke in Gelati, Georgië. / Foto: © Roberto Strauss uit Frankfurt am Main, Duitsland.Gergeti, Georgië / Foto: © Gilad Rom, Israël.

Overweldigend mooie cultuur en natuur

Op deze reis maakt u kennis met twee landen die nog niet worden overspoeld door het massatoerisme: Armenië en Georgië. Twee landen die de reiziger ontzettend veel te bieden hebben, zowel wat de natuur als wat de cultuur betreft. Er zijn weinig bestemmingen waarbij u op één reis zoveel UNESCO Werelderfgoederen kunt zien, met vaak als bonus een spectaculaire setting. De schitterende Kaukasus zal menig reiziger bekoren.

Schitterend Armenië

Armenië is een van de kleinste republieken van de voormalige Sovjet-Unie en een land met bijzonder veel natuurschoon. De bijbelse berg de Ararat laat menig Armeniër mijmeren over het land van Noachs Ark. Het christendom kreeg hier al vrij vroeg voet aan de grond en is de nationale religie. Het land werd in de loop van de geschiedenis onder de voet gelopen door machtige legers. De schoonheid van het land en de eeuwenoude cultuur zullen menig reiziger verrassen.

Bourgondisch Georgië

Het prachtige Georgië kenmerkt zich door een Bourgondische levensstijl. Het wordt ook wel het Frankrijk van de Sovjet-Unie genoemd, vanwege haar rijke culinaire traditie en voortreffelijke wijnen. Probeer eens een chatsjapoeri, een brood gevuld met kaas. Ingeklemd tussen de Grote Kaukasus in het noorden en de kleine Kaukasus in het zuiden, kent het land grote hoogteverschillen.

Dagprogramma

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het reisprogramma van dag tot dag.