Klassiek Rusland - Van Peter de Grote tot Poetin (8-daagse vlieg-busreis)


Kaart van Rusland waarop de steden Moskou en Sint-Petersburg zijn aangegeven.De Oespenskikathedraal op het Kathedralenplein van het Moskouse Kremlin. / Foto: © 2013 Trijnie Duut.Op de foto met Lenin- en Stalindubbelgangers in Moskou. / Foto: © 2012 Harry van Iersel.Vierspan op het Bolsjoitheater in Moskou. / Foto: © 2013 Trijnie Duut.Theehuisje met echt Russische samowar. / Foto: © 2013 Trijnie Duut.De wereldberoemde deuren van de Sofiakathedraal in Novgorod. / Foto: © 2013 Gerrit Hukema.De Jordaantrap in het Hermitage Museum in St.-Petersburg. / Foto: © 2013 Trijnie Duut.

'Nee, noch het Kremlin, noch zijn sterke muren, noch de donkere gangen, noch zijn weelderige paleizen laten zich beschrijven ... Men moet alles zelf gaan zien.'
Mikhail Lermontov (1814-1841), Russisch dichter

Moskou  Novgorod  St. Petersburg

Maak kennis met de boeiende geschiedenis van Rusland door een bezoek aan drie van Ruslands mooiste en boeiendste steden: Moskou, Novgorod en Sint-Petersburg. Ontdek de fascinerende mengeling van bouwstijlen ontstaan onder invloed van de tsaren, de Russisch-orthodoxe Kerk en het communistische regime. Maar bewonder ook van de hedendaagse architectuur. Marie Thérèse ter Haar zal er alles over vertellen, wandelend en rijdend door de steden en reizend van stad naar stad.

Moskou

In Moskou bezoeken we een aantal highlights, zoals het Kremlin waar nog altijd de regering zetelt. Geniet van een lunch op een bijzondere locatie (aan het Rode Plein) en breng een bezoek aan het grote warenhuis Goem, waar u de rijke Russen zult zien flaneren.

Novgorod

Van Moskou reizen we per bus naar Novgorod, de oudste en misschien wel mooiste stad van het land. Novgorod dankt haar rijkdom aan de Hanzetijd, toen Novgorod als handelsstad een belangrijke plek innam. 

St. Petersburg

We besluiten onze reis in Sint-Petersburg. Daar zult u onder andere de prachtige Petrus en Paulusvesting bezoeken en de wereldberoemde Hermitage, waar u overrompeld zult worden door de enorme hoeveelheid schitterende kunst. Maak ook gebruik van de gelegenheid om een mis bij te wonen in een Russisch-Orthodoxe kerk; een ware Ruslandervaring.

Dagprogramma

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het reisprogramma van dag tot dag.

Reacties

Bent u benieuwd wat anderen van deze reis vonden? Kijk dan bij Reacties op de reis Klassiek Rusland.

Boekentips & Filmtips

Wilt u zich verder verdiepen in wat u deze reis gaat zien of heeft gezien? Bekijk dan de lijst met boekentips en filmtips die de Rusland & Oost-Europa Academie voor deze reis heeft gemaakt.