Collegereis Berlijn: 'Das Leben der Anderen' (4-daagse busreis)

'Test the Best', Muurschildering van Birgit Kindler / East Side Gallery, Berlijn.Nieuwbouw van de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, Berlijn / Foto: © 2009 Trijnie Duut.De glazen koepel van architect Norman Foster op de Rijksdag is een architectonisch hoogstandje. / Foto: © 2011 Barry Plane.

Metropool Berlijn

Berlijn. Bejubeld en verguisd. Natuurlijk is het de stad van de Alexanderplatz, Unter den Linden, de Reichstag, de Muur en Christiane F. Maar Berlijn is zoveel meer. Er is geen stad in Europa waar zich in de 20e eeuw zoveel heeft afgespeeld. 

Rijke historie

Tijdens deze reis is aandacht voor het oude Berlijn van de Hohenzollerns en Keizer Wilhelm II, maar ook voor het nieuwe Berlijn met de supermoderne gebouwen die de grote industriëlen onder meer op de Potsdamer Platz hebben laten verrijzen. 

Cultuur en muur

We staan stil bij de werkelijke impact van de scheidingsmuur tussen Oost en West. Ook is er de mogelijkheid de beroemde Berlijnse Opera te bezoeken.

Dagprogramma

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het reisprogramma van dag tot dag.

Boekentips & Filmtips

Wilt u zich verder verdiepen in wat u deze reis gaat zien of heeft gezien? Bekijk dan de lijst met boekentips en de lijst met filmtips die de Rusland & Oost-Europa Academie voor deze reis heeft gemaakt.