Seminar: Zakendoen met Russen: de kansen

Bloemen voor Internationale Vrouwendag op 8 maart, 3 maart 2009 / Foto: © Valery Titievsky / Валерий Титиевский.Winkels in Sint-Petersburg. / Foto: © Mrssir.Graanoogst in Wolgograd, 15 juli 2009. / Foto: © www.volganet.ru.

Duitsland koploper

Duitsland is op dit moment koploper als investeerder in Rusland. Grote, reeds gevestigde Nederlandse bedrijven doen het ook goed, maar de kleinere bedrijven blijven achter. Dit heeft mede te maken met de politieke spanningen en sancties. Toch laten de kleinere bedrijven veel kansen liggen.

Goed investeringsklimaat

Onder Poetin is het economisch leven in Rusland gestabiliseerd. Orde en rust zijn teruggekeerd. Vanaf 2000 is de gemiddelde economische groei zelfs 5%. Helemaal geen slecht klimaat om ondernemer in te zijn!

Spookbeelden en vooroordelen

Wij Nederlanders dreigen echter buiten de boot te vallen, omdat angst en voorzichtigheid overheersen. De spookbeelden van de jaren 90, die van corruptie, misdaad, wanbeheer en bureaucratie, lijken we niet kwijt te kunnen raken, terwijl we het wel aandurfden in landen als Polen, Tsjechië, Hongarije en de Baltische landen. Hoogste tijd dus om de vooroordelen over Rusland weg te (laten) nemen en de kansen te grijpen.

Handelscontacten

De Rusland Academie heeft veel ervaring en goede contacten met diverse Nederlandse bedrijven die zakendoen in Rusland. Voor velen van hen heeft de Academie lezingen gegeven, seminars verzorgd of handelsmissies begeleid. De lijst met handelscontacten is uitgebreid. Onder hen zijn Shell Sachalin, Gasterra, Rabobank, Heineken, Ten Hag Makelaars, Droste Bouw, Fontanka en Ottevanger Milling Engineers. 

Praktisch

Kosten per seminar: afhankelijk van het aantal lezingen per seminar
Minimale duur: in overleg
Locatie: de kosten voor een seminar zijn exclusief de locatie en de eventuele catering, die echter beide, indien gewenst, aanvullend door de Rusland Academie kunnen worden geregeld