Tips Zijn zij nou gek of zijn wij het?

Marie-Thérèse ter Haar: Zijn zij nou gek of zijn wij het? Ruslands actuele geschiedenis en de Westerse verslaggeving hiervan (2014)
In dit boek gaat Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar in op de recente geschiedenis van Rusland en de actuele gebeurtenissen op de Krim en in Oekraïne. Ze neemt daarbij vooral ook de Westerse berichtgeving hierover onder de loep. Dat in Rusland de media dikwijls propagandisch en bevooroordeeld zijn wisten we al, maar hoe zit dat eigenlijk bij ons? Tot haar verbijstering constateert ter Haar dat ook onze media en politici vaak een stuk meer bevooroordeeld zijn dan we doorgaans geneigd zijn te denken.
Bestellen

Willem Middelkoop & Tim Dollee: Patronen van bedrog - Niets is wat het lijkt (2018)
De onthutsende achtergrond van de westerse machtsstructuren en de rol van Amerikaanse grote bedrijven; de rol van de Deep-State (zij die het werkelijk voor het zeggen hebben door valse informatie te verschaffen en anderszins te manipuleren) en de verwevenheid met de Amerikaanse overheid en met het State Department en de CIA daarmee. Aan de orde komen onder meer hun rol bij Gladio (bron van terroristische aanslagen), IS, monetaire politiek (hegemonie van de dollar), het beïnvloeden van de media, het beïnvloeden van de bevolking door terreuraanslagen, het verdienen aan ontwikkelingshulp, hun rol bij het IMF, hun economische oorlogsvoering etc. alsmede de meer dan een eeuw oude geschiedenis hiervan.
Bestellen 


Udo Ulfkotte: Gekochte journalisten - Hoe politici, geheime diensten en de financiële elite onze massamedia aansturen  (2016)
Journalist Udo Ulfkotte werkt 17 jaar lang voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Nu doet hij een boekje open over de invloed van politici en geheime diensten op de mainstreammedia. In Duitsland bracht dit boek een schokgolf teweeg. Maandenlang stond Gekochte journalisten op de Duitse bestsellerlijsten.
* Luistertip: Interview met Udo Ulfkotte over het boek Gekochte journalisten voor Compact TV op 24 november 2014 (Duitstalig)
Bestellen