Cursus: Roemrijke Romanovs (cursusduur: 4 colleges)

Russische adel

Als er één Russische adelijke familie beroemd en berucht is, dan is het de Romanov-familie. Zo’n driehonderd jaar regeerde de Romanov-dynastie over Rusland, tot er een eind kwam aan hun heerschappij toen in 1917 de Russische revolutie uitbrak en een jaar later de laatste Russische tsarenfamilie werd vermoord. Deze cursus behandelt de bekendste leden van het Huis Romanov.

Programma cursus

Docent

Rusland- en Oost-Europadeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar.

Wilt of kunt u niet de hele cursus volgen maar zou u toch graag een of meerdere lessen bijwonen? Dat kan! Alle lessen zijn individueel te volgen. Klik op de desbetreffende les of lessen en schrijf u in.

Alternatief: online cursus

Schikken deze data of locaties u niet? Dan zijn wellicht de online cursus Peter de Grote en de online cursus Catharina de Grote iets voor u, zodat u toch een deel van dit programma kunt volgen. Deze online cursussen van de Rusland & Oost-Europa Academie bestaan elk uit twee lezingen en zijn zeer rijk geïllustreerd met historische kaarten, schilderijen, muziek, voordrachten etc. De online cursus wordt gegeven door Ruslanddeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar.

Reacties zijn gesloten.