Kristina Oestinova


Kristina Oestinova.


Functie

Docent en reisbegeleider.

Twee culturen

Op 11-jarige leeftijd is  Kristina samen met haar ouders en zusje van Rusland naar Nederland verhuisd. Kennis van beide culturen beschouwt ze als haar rijkdom.

Studie journalistiek

Om haar liefde voor Rusland te kunnen delen is Kristina journalistiek gaan studeren. Na twee jaar heeft ze overstap gemaakt naar de opleiding Slavische talen en culturen waar ze meer over haar vaderland en haar moedertaal kon leren. Tijdens de studie en samenhangend met de geboorte van haar dochter is haar interesse uitgebreid naar twee-en meertaligheid. Als eerste in de wereld deed ze onderzoek naar de ontwikkeling van Russisch-Nederlandse tweetaligheid vanaf de geboorte.

Documentaires

Omdat de drang naar het schrijven en vertellen over Rusland bleef, heeft Kristina tijdens haar studie een aantal  Russische documentaires vertaald en ondertiteld.  Graag zou ze deze niet alleen aan de huidige studenten laten zien, maar ook aan een breder publiek. Wees dus welkom daar naar te vragen.

Russische taal

Daarnaast zou Kristina u graag kennis willen laten maken met de Russische taal. Ze verzorgt voor de Rusland & Oost-Europa Academie de taalcursus Russisch voor beginners. De mogelijkheden van individuele lessen en/of groepslessen zijn bespreekbaar.