Lezing: De Altaj, het 'Russische Tibet'

De Beloecha, de hoogste berg van het Altajgebergte. / Foto: © Vitecek~commonswiki. 

Bijzondere plek in Siberië

Er zijn veel wonderbaarlijke plaatsen in de wereld en een ervan is de Siberische Altaj. Het ligt in het centrum van Azië, op het kruispunt van verschillende staten en culturele werelden. De Altaj wordt wel 'Russisch Tibet' genoemd,  met het hoogste punt van Siberië: de berg Beloecha (4506 meter).

De Altaj en het geloof

De Altaj is het land van het sjamanisme, het Russisch-Orthodoxe geloof, Islam en het Tibetaans Boeddhisme. Een land met een bijzondere energie.

'In Altai straalt de aarde de zuiverste hartenergie in geur en kleur uit en werkt diep genezend in op de mens in zijn totaliteit. Alles wat door deze energie wordt aangeraakt, geneest.'   

Virtuele reis

In deze lezing maakt u onder leiding van Elena Bronnikova een virtuele reis naar haar geboorteland, naar deze bijzondere plaats diep in Siberië.

Spreker

Drs. Elena Bronnikova studeerde letterkunde en psychologie aan de Universiteit van Novosibirsk. Sinds 1993 woont ze in Nederland. Als mensen hier horen dat Elena uit Siberië komt, ziet ze verbaasde, geschrokken gezichten, alsof ze ‘van Mars komt’. Ze heeft daarom besloten haar verblijf in Nederland aan te grijpen om ons meer over haar taal, cultuur en land te vertellen en ons een ander beeld van Siberië te geven. Want Siberië is een prachtig gebied met veel verschillende volkeren, culturen, religies, tradities en moderne wetenschap, een land dat het verdient om van vooroordelen te worden bevrijd.

Praktisch

Datum: zondag 27 januari 2019
Tijd: 10.30-12.30 uur (deur Academie open 20 min. voor aanvang)
Locatie: Rusland & Oost-Europa Academie, Rijnkade 4, 6811 HA Arnhem
Bereikbaarheid: openbaar vervoer en parkeren
Prijs: € 15,-