Polen: Van Chopin tot Lech Walesa (7-daagse vliegreis)

Het prachtige oude centrum van Gdansk. / Foto: © Pjama. Het Belvedere (Presendentieel paleis) in Warschau. / Foto: © Bartosz MORĄG. In Slot Wawel liggen veel Poolse koningen begraven. / Foto: © Cezary Piwowarski.Slenteren door de Kanoniczastraat in Krakau. / Foto: © Maire.Buste van paus Johannes Paulus II in het Jordanpark in Krakau. / Foto: © Gosiarose~commonswiki.

'De geschiedenis zal de historici vergeven.'
Branislav Crnčević (1933-2011), Pools aforist

Gdansk – Torún – Warschau – Krakau 

Maak kennis met Polen, niet alleen met de geschiedenis, maar ook met de huidige politiek en cultuur, en het leven van alledag. Marie-Thérèse ter Haar zal er op de voor haar zo kenmerkende, boeiende manier alles over vertellen – tijdens de busreizen van stad naar stad en tijdens de wandelingen en ritten door de steden.

Gdansk

Vlucht naar Gdansk, bij iedereen nog bekend van de stakingen door de havenarbeiders onder leiding van Lech Walesa. We kunnen in deze stad genieten van de prachtige herenhuizen, kerken en stadspoorten die dateren uit de Hanzetijd. Gelukkig zijn de gevels van deze gebouwen allemaal gerestaureerd nadat in de Tweede Wereldoorlog de stad voor 90% was vernield.

Torún

Torún is een sfeervolle, middeleeuwse stad gelegen aan de rivier de Vistua. Torún staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is in 2007 uitgeroepen tot een van de Zeven Wonderen van Polen. Overigens kunt u tijdens deze reis nog 3 andere Poolse wereldwonderen bezoeken: de Wieliczka-zoutmijn, Wawel en de historische binnenstad van Krakau staan ook op de lijst. 

Warschau

Vanwege de grote afstanden verkennen we Warschau per touringcar. We brengen daarbij een bezoek brengen aan onder andere de zogenaamde plattenbau, voor een kennismaking met het dagelijks leven in Polen. 

Krakau

Krakau, gelegen aan de Wisla, heeft een prachtige, ongeschonden binnenstad. In de stad kunt u onder meer het Nationaal Museum of de beroemde zoutmijnen bezoeken. Ook kunt deelnemen aan een excursie naar het concentratiekamp Auswitsch-Birkenau. Een bezoek aan de jodenwijk waar zich het waargebeurde verhaal uit Schindlers List afspeelde staat ook op het programma.

Dagprogramma

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het reisprogramma van dag tot dag.

Reacties

Bent u benieuwd wat anderen van deze reis vonden? Kijk dan bij Reacties Vliegreis Polen.

Tips

Wilt u zich verder verdiepen in wat u deze reis gaat zien of heeft gezien? Bekijk dan de lijst met kijk-, lees- en luistertips die de Rusland & Oost-Europa Academie speicaal voor deze reis heeft gemaakt.

Praktisch 

2017

Reisdatum: 14-20 juni 2017
Reissomca. € 1.249,-
Toeslag 1-persoonskamer: € 149,-

         
Inclusief: 

 • vlucht(en)
 • overig vervoer volgens programma
 • 6 hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • 3x diner, dag 1, dag 2 en dag 6
 • luxe touringcar
 • deskundige begeleiding door Marie-Thérèse ter Haar en lokale gids in Krakau
 • volop lezingen
 • excursies volgens programma, inclusief entreegelden

Exclusief: 

 • lunches
 • facultatieve programma-onderdelen
 • calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 personen per boeking)
 • administratiekosten à € 25,- per boeking
 • reis- en of annuleringsverzekering
 • toeslag 1-persoonskamer

Programma en toeristenbelasting onder voorbehoud.

Samenwerking

De Rusland & Oost-Europa Academie werkt voor de administratieve en technische uitvoering van deze reis samen met Eurocult-Litho Reizen.

Vragen?

Heeft u vragen over deze reis? 
Stuur dan een e-mail naar: info@ruslandacademie.nl of bel met 088 - 00 10 777.
U bent ook van harte welkom op onze reisinformatiedag.


 

Ga naar:
1 Reisoverzicht / 2 Dagprogramma / 3 Reacties / 4 Reisinformatiedag / 5 Reis boeken