Siberië-cruise, Jenisej-rivier (9-daagse vliegreis)

De majesteuze Jenisej is de middelste van de drie grote rivieren in Siberië.Vissende bruine beer.Het Golgotha Monument in Norilsk, ter herdenking van de goelagkampen.Een van de vele fraaie vergezichten tijdens de cruise over de Jenisej.

Moskou - Krasnojarsk - Norilsk - Moskou

De Jenisej begint als een klein stroompje in de zuidelijke republiek Tuva. Tegen de tijd dat ze bijna 6000 kilometer verderop uitmondt in de noordelijke Kara-zee is ze uitgegroeid tot een van de machtigste en meest waterrijke rivieren van Siberië. Onderweg vloeien vele rivieren samen. De monding is zo breed, dat Nederland er met gemak in past.

Kremlin en Rode Plein

We beginnen in Moskou, waar we verblijven om even te acclimatiseren en een aantal highlights te bezoeken, zoals het Kremlin en het Rode Plein. Wie wil kan ook een bezoek brengen aan de befaamde Tretjakov-galerij.

Zomer in Siberië

De cruise vindt plaats tijdens de korte zomerperiode, wanneer de ijzige kou zich voor even terugtrekt en de rivier bevaarbaar is. We vliegen vanuit Moskou naar Krasnojarsk, de grootste stad aan de Jenisej en de plek waar de Trans-Siberische spoorlijn de rivier kruist. 

Kozakkenfort Krasnojarsk

We maken kennis met het voormalige kozakkenfort Krasnojarsk, gebouwd om bescherming te bieden tegen invallende Tataren. De aansluiting op de Moskouse Postroute in de 18e eeuw luidde een bloeiperiode in. Met de komst van de Trans-Siberische spoorlijn versterkte de economische positie van de stad, die in de loop van de 20e eeuw uitgroeide tot een belangrijk industrieel centrum. 

Overweldigende natuur

We laten de stad achter ons en varen vervolgens noordwaarts door overweldigend mooie natuur. We genieten van de vergezichten over de almaar breder wordende rivier. U ziet rendieren en nomadenstammen op de toendra’s waar in de winter een temperatuur van zestig graden onder het vriespunt geen uitzondering is, terwijl deze in de zomer juist kan oplopen tot ver boven de dertig graden. 

Lokale bevolking

Onderweg bezoeken we nederzettingen waar het extreme Siberische klimaat het levensritme bepaalt, en maken kennis met de lokale bevolking. Ook leren we meer over de duistere kant van Siberië, met haar goelagkampen waar in de jaren ʼ50 van de vorige eeuw duizenden mensen het leven lieten.

IJsbreker

De reis eindigt in het boven de poolcirkel gelegen Norilsk, met Jakoetsk de enige grote stad (meer dan 100.000 inwoners) op de permafrost. We bezichtigen niet alleen de stad, ook een ijsbreker.

Dagprogramma

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het reisprogramma van dag tot dag.

Reacties

Ben u benieuwd wat anderen van deze reis vonden? Kijk dan bij Reacties op de Siberië-cruise, Jenisej-rivier.

Praktisch

2014

Reisdatum: 16-24 juli 2014
Reissom: € 2995,- 
Toeslag 1-persoonskamer/cabine: € 147,-

NB: Voor Igarka, Doedinka en Norilsk is een speciaal permit nodig. Dit dient uiterlijk op 15 april a.s. te worden aangevraagd. U dient dus vóór deze datum in te schrijven.

Inclusief:

 • lijnvluchten met belastingen en toeslagen
 • vervoer ter plaatse
 • overnachtingen op basis van logies en ontbijt, 7 lunches, alle diners
 • deskundige begeleiding door Marie-Thérèse ter Haar
 • lokale gidsen
 • speciale permits
 • entrees
 • voorbereidende lezing

Exclusief:

 • overige lunches
 • drankjes bij maaltijden
 • optionele excursies
 • visum
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • boekingskosten à € 25,- per boeking

Programma en toeristenbelasting onder voorbehoud.

Samenwerking

De Rusland & Oost-Europa Academie werkt voor de administratieve en technische uitvoering van deze reis samen met Eurocult-Lito Reizen.

Vragen?

Heeft u vragen over deze reis? 
Stuur dan een e-mail naar: info@ruslandacademie.nl of bel met 088 00 10 777.