Prof. K.G. (Karel) van Wolferen

Reislustig

Karel van Wolferen wordt in 1941 geboren in Rotterdam. Als tiener vertrekt hij uit Nederland om te reizen door Turkije, het Midden-Oosten, India, Zuidoost-Azië en Japan, waar hij enkele jaren Engels doceert aan de Waseda Universiteit en het Athenée Francais.

Bekroond NRC-correspondent en emeritus hoogleraar

In 1972 wordt Van Wolferen fulltime Oost-Aziëcorrespondent voor NRC Handelsblad. Zijn journalistieke werk wordt in 1987 door een vakjury onderscheiden met de prijs voor de Nederlandse dagbladjournalistiek. Van 1997 tot 2006 is Van Wolferen hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. 

Internationale publicaties

Van Wolferen heeft diverse publicaties op zijn naam staan, die in allerlei talen zijn vertaald, van Frans tot Japans. Zijn essays en artikelen zijn o.m. verschenen in The New York TimesThe Washington PostLe MondeDie ZeitChuo Koron (Japan), en Gazetta Slovo (Rusland). Momenteel werkt van Wolferen aan een studie over hoe onjuiste politieke en economische theorieën er debet aan zijn dat we moeite hebben de realiteit van de wereld na de Koude Oorlog goed te begrijpen.

Bibliografie

Artikelen

Een selectie van artikelen van prof. Karel van Wolferen:

Video

Website en blog

www.karelvanwolferen.com

Reacties zijn gesloten.