Lezing: De Trans-Siberië Express

Het achtste wereldwonder

‘Het achtste wereldwonder’, zo wordt de Trans-Siberische spoorlijn bij zijn oplevering in het begin van de 20e eeuw genoemd. De kranten vergelijken de voltooiing van de spoorlijn met de ontdekking van Amerika en de aanleg van het Suezkanaal. Met een lengte van 9.289 km is het nog altijd de langste spoorweg ter wereld. Als een ijzeren as gaat de Trans-Siberië Express door zeven tijdzones en maakt Europees Rusland en Siberië tot een geheel.

Trein van Moskou naar Vladiwostok

Marie-Thérèse ter Haar neemt u mee op een boeiende virtuele reis van Moskou naar Vladiwostok. U hoort welke rol de beroemde spoorlijn heeft gespeeld in de geschiedenis van Rusland en de rest van de wereld. Kortom, een historische en culturele treinreis door tijd en ruimte.

Spreker

Rusland- en Oost-Europadeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar. Tijdens haar verblijf in Rusland werkte ze ooit als tegenprestatie voor de staat gedurende twee weken als hostess op de Trans-Siberië Express. Tijdens deze lezing geeft ze een uniek kijkje in het reilen en zeilen van deze beroemde trein.


Datum: momenteel niet ingepland
Tijd: uur (NB: Deur Academie open 20 min. voor aanvang)
Locatie: Rusland & Oost-Europa Academie, Rijnkade 4, 6811 HA Arnhem
Prijs: € 17,50 (incl. koffie/thee)
Op vertoon van de studentenpas krijgen studenten € 7,50 korting. Vooraf aanmelden per e-mail verplicht

Reacties zijn gesloten.