Marc Roth

Functie bij de Rusland & Oost-Europa Academie

Marc Roth is een van onze gastdocenten.

Roth Spark Travel

Marc Roth studeerde beleids- en organisatiewetenschappen aan de Tilburg University, toen nog Katholieke Universiteit Brabant geheten. Na zijn studie kwam hij na wat omzwervingen in het toerisme terecht. Zo richtte hij met Marie-Thérèse ter Haar Empirique op, dat later doorging als de Rusland & Oost-Europa Academie. Marc is tevens oprichter van Roth Spark Travel, een reisorganisatie die onder meer reizen organiseert naar de wat ‘onbekendere’ bestemmingen, zoals bijvoorbeeld Noord-Korea.

Noord-Korea-kenners

Door zijn jarenlange reiservaring heeft hij een groot netwerk opgebouwd en daarmee programma’s kunnen samenstellen met diepgang en een uniek karakter. Zo werkt hij intensief samen met Nicholas Bonner en Simon Cockerell van de Koryo Group. Zij zijn twee van de grootste Noord-Korea-kenners ter wereld en begeleidden onder andere Floortje Dessing, Tom Waes en recent nog Michael Palin in ’s werelds meest gesloten land.

Persoonlijke invulling

De reizen die Marc heeft samengesteld hebben hierdoor een zeer persoonlijke invulling gekregen en er kunnen plekken worden bezocht die nog maar weinig door ‘westerse’ toeristen gezien zijn. Hij heeft Noord-Korea meerdere malen bezocht en is dus steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden. Zo bezocht hij als een van de eersten Dongrim, een stad die pas in 2015 voor toeristen geopend werd.

Lezingen van Marc Roth

Reacties zijn gesloten.