Monique Stommel

Functie bij de Rusland & Oost-Europa Academie

Monique Stommel is een van onze gastdocenten.

Specialiteit: kunst en architectuur

Drs. Monique Stommel studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten en vervolgens Kunst- en Architectuurgeschiedenis aan de Universiteit te Leiden. Wat haar gaandeweg steeds meer ging interesseren waren de vragen over de historische context waarin kunst en architectuur ontstaan: Wat kunnen kunst en architectuur vertellen over de tijd waarin het werd gemaakt? En: welke invloed had de geschiedenis op de kunst en de architectuur die we nu zien? 

Kunsthistorica en reisleidster

In dat kader geeft Monique Stommel al jarenlang cursussen en lezingen over kunst en architectuur aan verschillende culturele instellingen. Zij ontwikkelt en begeleidt bovendien vele culturele reizen, vaak in samenwerking met diverse reisorganisaties (bijvoorbeeld  naar Roemenië en Hongarije, naar Italië en de landen rond de Middellandse Zee, naar Rusland, China, Oezbekistan). Daarnaast publiceert zij artikelen over architectuur in een historische context.

Publicaties

Artikelen van Monique Stommel over bijzondere Roemeense architectuur zijn o.a. verschenen in het Roemenië Magazine (jaargangen 2013-2016)

Lezingen van Monique Stommel

Reacties zijn gesloten.