Natasha Zwartkruis-Sharomet

Functie bij de Rusland & Oost-Europa Academie

Natasha Zwartkruis-Sharomet is een van onze gastdocenten.

Moskouse wiskundige

De Moskouse Natasha Sharomet wordt geboren in december 1962 in een gezin van twee ingenieurs. Na de middelbare school studeert ze wiskunde aan de Lomonosov Universiteit te Moskou, waar ze later promoveert.

Docent in Moskou en Göteborg

Na haar universitaire studie geeft Natasha twee jaar wiskundeles aan de Hogeschool voor Civiele Luchtvaartingenieurs in Moskou. In 1990-1991 bekleedt ze een postdoc-positie aan de Chalmers Hogeschool in Göteborg in Zweden, waarna ze ook een tijd wiskunde- en statistiekles geeft.

Nederlandse echtgenoot

In 1992 trouwt Natasha met de Nederlander André Zwartkruis. Hun zoon wordt een jaar later geboren in Göteborg. In augustus 1993 verhuist het gezin naar Nederland, waar in 1995 hun dochter wordt geboren.

Lesgeven en vrijwilligerswerk in Nederland

Om ook in Nederland aan de slag te kunnen, haalt Natasha eind 1996 haar eerstegraadsbevoegdheid als wiskundedocent aan de TU Eindhoven. Daarna werkt ze een aantal jaren in het middelbaar- en hoger onderwijs en doet ze vrijwilligerswerk in het centrum voor bewustwording en ontwikkeling De Sprong in Geldrop en bij Lunetzorg, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Op dit moment heeft ze een eigen begeleidingspraktijk voor middelbare scholieren die moeite hebben met exacte vakken.

Artikelen

Natasha Zwartkruis-Sharomet schrijft regelmatig opiniestukken voor het Eindhovens Dagblad. Lees eens een van haar artikelen.

  • ‘Vrijheid is niet het recht om “gewone” Russen verwijten te maken’ (Eindhovens Dagblad, 23 februari 2016)
  • ‘Een boodschap tegen oorlog’ (Eindhovens Dagblad, 10 juni 2015)

Reacties zijn gesloten.