Over Ons

Een brug tussen West- en Oost-Europa

De Rusland & Oost-Europa Academie is in 1992 opgericht door Rusland- en Oost-Europadeskundige Marie-Thérèse ter Haar en is gespecialiseerd in lezingen en cursussen op het gebied van Rusland en Oost-Europa. Daarnaast organiseert de Rusland & Oost-Europa Academie bijzondere reizen naar deze landen. De Rusland & Oost-Europa Academie wil zo wederzijds begrip kweken tussen de westers-denkende mens en bewoners van de voormalige communistische landen, en een brug slaan tussen West- en Oost Europa.

Rusland en Oost-Europa hebben een ‘Eigen Huis’ in Nederland

Met de oprichting van de Rusland & Oost-Europa Academie in 2013 heeft de Russische en Oost-Europese cultuur voor het eerst een eigen ‘Huis’ in Nederland en hoopt de Rusland & Oost-Europa Academie haar doelstellingen verder te kunnen realiseren. Naast het uitgebreide lezingenprogramma van Marie-Thérèse ter Haar zal de Academie ook regelmatig gastdocenten uitnodigen om hun kennis over specifieke terreinen uit te dragen.

Ideële activiteiten

Naast de reguliere activiteiten, vindt de Rusland & Oost-Europa Academie het belangrijk om ook op het ideële vlak altijd wat te doen. Zo steunde de Rusland Academie jarenlang een weeshuis in Vladimir, geeft de Rusland & Oost-Europa Academie lezingen aan onderwijsinstellingen en heeft de Rusland & Oost-Europa Academie in 2013 een uitwisseling tussen studenten van Universiteit van Novgorod en de Universiteit van Novosibirsk, met die van de Universiteiten van Amsterdam en Leiden georganiseerd. Op deze manier kunnen beide groepen een tijd deel uit te maken van een andere cultuur en daarmee hun blik verbreden. Daarnaast organiseerde de Rusland & Oost-Europa Academie in 2018 en 2019 de Vredesdag 9 mei.

Medewerkers en gastsprekers

De Rusland & Oost-Europa Academie werkt met een klein en toegewijd team van vaste freelancers en gastsprekers.

Reacties zijn gesloten.