Trijnie Duut


Trijnie met Russische muts en Russische sjaal voor de Hermitage. / Foto: © 2016 Marie-Thérèse ter Haar.

Projectleider Rusland & Oost-Europa Academie

Als rechterhand van Marie-Thérèse ter Haar leidt Trijnie Duut samen met haar de Rusland & Oost-Europa Academie. Trijnie verzet een hoop werk achter de schermen. Ze zorgt o.m. voor de website, nieuwsbrief, Facebookpagina, marketing, PR en voor de organisatie van lezingen, cursussen, culturele activiteiten, congressen en reizen. Ze neemt regelmatig de pen ter hand om teksten te schrijven of te redigeren, maar draait haar hand ook niet om voor het organiseren van de Nederlandse tournee van een Russisch-orthodox koor.

Boekenwurm en cybergirl

Na haar studie Engels werkte Trijnie als redacteur voor uitgeverij Luitingh-Sijthoff, uitgeverij Terra-Lannoo en The House of Books en doet freelance redactieklussen voor o.m. Natuurmonumenten en Fontaine Uitgevers. In 2000 wordt ze webcoördinator voor de Veen Bosch en Keuning Uitgevers Groep. Ze werkt onder meer aan boekenwereld.com, houtekiet.com en diverse auteurssites zoals adriaanvandis.nl en karelglastravanloon.nl.

Cultuur en natuur

Kunstgeschiedenis en kunstbeleid zijn tijdens de studie aan de Rijksuniversiteit Groningen haar voornaamste bijvak. Trijnie is regelmatig in de schouwburg of het museum te vinden, fotografeert graag en werkt ook af en toe voor Kunstvereniging Diepenheim. Als  tegenwicht voor alle cultuur, trekt Trijnie graag de natuur in. Ze houdt van wandelen en werkt als vrijwilliger bij Burgers' Zoo.