Elena Bronnikova


Drs. Elena Bronnikova.


Functie

Docent.

Geboortestreek Siberië

Siberië …Voor velen klinkt dat afschrikwekkend of misschien mystiek. Voor Elena, die er is geboren en opgegroeid huiselijk, warm en vriendelijk. Velen denken bij Siberië aan verre verbanningsoorden, extreme kou en onherbergzaamheid; Elena aan haar knusse flat vol met boeken, aan de hete zomers en het knarsen van de sneeuw op een zonnige winterse dag.

Letterkunde en Psychologie

Elena Bronnikova studeerde Russische Letterkunde en Psychologie aan de Universiteit van Novosibirsk. Ze was bezig om te promoveren toen, in 1993, haar man voor zijn werk naar Nederland moest verhuizen. Elena ging samen met hun dochter met hem mee. 

Taal, cultuur en land

Als mensen hier horen dat Elena uit Siberië komt, ziet ze verbaasde, geschrokken gezichten, alsof ze ‘van Mars komt’. Ze besluit daarom haar verblijf in Nederland aan te grijpen om ons meer over haar taal, cultuur en land te vertellen en ons een ander beeld van Siberië te geven. Want Siberië is een prachtig gebied met veel verschillende volkeren, culturen, religies, tradities en moderne wetenschap, een land dat het verdient om van vooroordelen te worden bevrijd.