• Gewijzigde site

  Deze site wordt niet meer actueel gehouden.

  Als gevolg op de huidige situatie hebben we moeten besluiten om op een andere manier verder te gaan.

  Klik voor actuele informatie op www.Eurazie-instituut.nl

Reis: Armenië en Georgië (11-daagse vliegrondreis)

Deze reis laat u kennismaken met twee ongerepte parels van de Kaukasus: Armenië & Georgië. Kom in aanraking met eeuwenoude cultuur in christelijke kerken, kloosters en idyllische dorpen en laat de ongerepte natuur van het machtige Kaukasusgebergte op u inwerken. Reis door deze twee voormalige Sovjetrepublieken en laat u verrassen door een aaneenschakeling van waanzinnige hoogtepunten: ontdek Armenië en Georgië!

U bezoekt onder meer: Yerevan – Tsitsernakaberd – Khor Virap – Etchmiadzin – Geghard – Garni – Sevanmeer – Tbilisi – Mtskheeta – Gori – Uplistsikhe – Ananuri – Kazbegi – Gergeti


Overweldigend mooie cultuur en natuur

Op deze reis maakt u kennis met twee landen die nog niet worden overspoeld door het massatoerisme: Armenië en Georgië. Twee landen die de reiziger ontzettend veel te bieden hebben, zowel wat de natuur als wat de cultuur betreft. Er zijn weinig bestemmingen waarbij u op één reis zoveel UNESCO Werelderfgoederen kunt zien, met vaak als bonus een spectaculaire setting. De schitterende Kaukasus zal menig reiziger bekoren.

Schitterend Armenië

Armenië is een van de kleinste republieken van de voormalige Sovjet-Unie en een land met bijzonder veel natuurschoon. De bijbelse berg de Ararat laat menig Armeniër mijmeren over het land van Noachs Ark. Het christendom kreeg hier al vrij vroeg voet aan de grond en is de nationale religie. Het land werd in de loop van de geschiedenis onder de voet gelopen door machtige legers. De schoonheid van het land en de eeuwenoude cultuur zullen menig reiziger verrassen.

Bourgondisch Georgië

Het prachtige Georgië kenmerkt zich door een Bourgondische levensstijl. Het wordt ook wel het Frankrijk van de Sovjet-Unie genoemd, vanwege haar rijke culinaire traditie en voortreffelijke wijnen. Probeer eens een chatsjapoeri, een brood gevuld met kaas. Ingeklemd tussen de Grote Kaukasus in het noorden en de kleine Kaukasus in het zuiden, kent het land grote hoogteverschillen.

Kenmerken van de reis

 • De gehele reis is onder begeleiding van deskundige reisleiding
 • Ontdek prachtige plekken als: Yerevan, Zvartnots, Khor-Virap en Echmiadzin in Armenië
 • In Georgië maakt u kennis met hoogtepunten als: Tbilisi, Gelati, Uplitsikhe en Gergeti in de Kaukasus
 • Verblijf in uiterst comfortabele drie- of viersterrenhotels
 • Ontbijt én diner inbegrepen, vanaf ontbijt tweede dag tot diner dag 10
 • Alle hoogtepunten van Armenië en Georgië in één reis
 • U vliegt per comfortabele vliegtuigen naar Yerevan en u vliegt weer terug vanaf Tbilisi naar Amsterdam
 • Inclusief toeristenbelasting, ter plaatse hoeft u hier niet meer aan te denken.

Highlights

 •  Bruisend Yerevan en indrukwekkend Tsitsernakaberd monument
 • Khor-Virap, prachtig gelegen klooster met de Araratberg als achtergronddecor
 • Echmiadzinkathedraal, oudste kathedraal ter wereld
 • Prachtige Svetitskhoveli kathedraal en grottenstad Uplistsikhe
 • Drievuldigheidskerk Gergeti in het machtige Kaukasusgebergte

Dag 1: Heenreis van Amsterdam naar Armenië

Vanavond vliegt u vanaf Amsterdam naar Yerevan. Uw vlucht zal gedurende de nacht zijn. U zult de volgende dag al vroeg in de ochtend in Yerevan landen.

Dag 2: Stadstour Yerevan (Armenië), ca. 30. km

Al vroeg in de ochtend arriveert u in Yerevan en wordt u naar het hotel gebracht. We maken een stadstour langs de hoogtepunten van Yerevan, de boeiende en prachtige en boeiende hoofdstad van Armenië. Er zijn veel brede boulevards en kleine straatjes, terrassen en restaurants, veel parken en flanerende mensen. Het oude hart van de stad is het Plein van de Republiek, met het hieraan gelegen Nationaal Historisch Museum, het Grande Hotel en het Nationaal Kunstmuseum. Het tweede populaire plein is het Operaplein. We verblijven vijf nachten in Yerevan

Dag 3: Khor-Virap & Tsitsernakaberd (Armenië), ca. 100 km

Na het ontbijt rijden we zuidwaarts in de Araratvallei naar het Khor-Virapklooster. Khor-Virap ligt prachtig boven op een heuvel. Vanaf het klooster hebt u een schitterend uitzicht op de berg Ararat. De Ararat wordt zelfs als een heilige berg beschouwd omdat volgens de Thora de Ark van Noach op het gebergte van Ararat landde na het zakken van het water van de zondvloed. We bezoeken het klooster natuurlijk niet alleen vanwege het uitzicht. Het klooster zelf is een bekende bedevaartplaats.

In de loop van de middag keren we terug naar Yerevan en bezoeken de heuvel Tsitsernakaberd met het monument voor de 1,5 miljoen slachtoffers van de Armeense genocide. De indrukwekkende gedenkplaats bestaat uit een 44 m hoge zuil, 12 platen die de 12 verloren provincies symboliseren en een eeuwige vlam.

Als de tijd het toelaat, heeft u nog de mogelijkheid om een  kleurrijke vernissage (lokale markt), te bezoeken, waar u naar hartenlust kunt winkelen, flaneren of lekker op een terrasje kunt zitten. We dineren in ons hotel.

Dag 4: Geghard en Garni (Armenië), ca. 75 km

Vanochtend rijden we 40 km naar het zuidoosten, naar het kloostercomplex van Geghard, volgens overlevering gesticht door Gregorius de Verlichter. Het complex ligt in de schitterende, ruige Boven-Azatvallei en is omgeven door woeste rotsen. Een deel van het kloostercomplex is uit de rotsen gehakt. Geghard omvat verschillende kerken en graven. Ze zijn een hoogtepunt van de Armeense architectuur. Geghard is ook beroemd vanwege de vele chatsjkars (rechtopstaande herdenkingssteden versierd met reliëfs en Armeense teksten).

Vervolgens gaan we naar Garni, waar we de gereconstrueerde Grieks-Romeinse tempel en de ruïnes van een koninklijk paleis bewonderen.

We genieten vanavond van een heerlijk diner in een lokaal restaurant.

Dag 5: Etchmiadzin en Zwartnots, ca. 50 km

De Etchmiadzinkathedraal wordt beschouwd als de oudste kathedraal ter wereld. Het is een van de belangrijkste christelijke centra en is het 'Armeense Vaticaan' en de zetel van de patriarch.

Op de terugweg stoppen we bij Zwartnots, een parel van 7e-eeuwse architectuur. De religieuze plaats is nu een ruïne, maar nog steeds indrukwekkend.

Indien de tijd het toelaat bezoeken we vandaag nog een lokale kunstenaar en kunnen genieten van een heerlijke kop koffie.

Dag 6: Sevanmeer, Haghpat en Tbilisi (Armenië, Georgië), ca. 280 km

Na het ontbijt vertrekken we naar het Sevanmeer, een van de grootste zoetwaterbergmeren ter wereld. Het prachtige landschap en het kristalheldere water zorgen voor een mooi rustpunt. Het meer is ook bekend vanwege het schiereiland met een middeleeuwse kerk. Het is de moeite waard om de trappen te beklimmen om uit te kunnen kijken over het meer en de groene khachkars (kruisstenen). We maken een korte stop in het historische centrum van Dilijan. Liefhebbers van architectuur kunnen hun hart ook ophalen in het middeleeuwse Haghpat (976 v.Chr.). In de loop van de middag steken we de grens over naar Georgië en rijden naar ons hotel in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. We verblijven twee nachten in Tbilisi. Vanavond dineren we in een lokaal restaurant.

Dag 7: Stadstour Tbilisi (Georgië), ca. 20 km

We verkennen vandaag het oude centrum van Tbilisi. We lopen door de smalle, oude straatjes en genieten van moskeeën, synagogen en de beroemde 19e-eeuwse huizen met houten balkons in alle kleuren van de regenboog. We bezoeken een van de vele warme zwavelbaden aan de rand van de stad, die zoveel indruk maakte op grootheden als Poesjkin, Lermontov en Alexandre Dumas. Natuurlijk bekijken we de stad vanaf de heuvels en lopen we op ons gemak door de Rustaveli-allee, de hoofdstraat van Tbilisi, een stad waar de energie van de 21ste eeuw zich sfeervol mengt met de zichtbare, lange geschiedenis.

Dag 8: Mtskheta en Gelati (Georgië), ca. 240 km

Vanochtend bezoeken we allereerst Mtskheta, een van de oudste steden van het land en het spirituele centrum van Georgië. We bezoeken hier de door UNESCO beschermde Svetitskhoveli kathedraal (11e eeuw), waar volgens overleving de lijkwade van Christus is begraven, en het Dzjvari klooster. In de middag rijden we naar het westen van Georgië, naar de provincie Imereti. Deze provincie is heel anders dan de provincie Kartli in het oosten. Imereti heeft veel bronnen, groene velden en schitterende tuinen. We bezoeken het Gelatiklooster, een meesterwerk van middeleeuwse bouwkunst met prachtige mozaïeken en muurschilderingen. We overnachten in een pension in Kutaisi.

Dag 9: Uplistsikhe & Gori (Georgië), ca. 330 km

Na het ontbijt rijden we naar de geboorteplaats van Stalin; Gori. Hier maken we een korte stop bij het museum. We vervolgen de dag in Uplistsikhe dat al vanaf de 10e eeuw voor Christus werd bewoond. Door haar ligging aan de historische Zijderoute groeide Uplistsikhe uit tot een belangrijk politiek, religieus en economisch centrum. Uplistsikhe is een in de rotsen uitgehouwen nederzetting met bouwwerken uit de vroege ijzertijd tot de late middeleeuwen. Volgens archeologen is het een van de oudste nederzettingen van het land. De Grote Zijderoute liep vroeger langs Uplistsikhe. Het complex omvat woonruimtes, wijnkelders, bakkerijen, een basiliek en een theater.

In de middag rijden we over de beroemde Georgian Military Highway. Zoals de naam verraad werd deze weg oorspronkelijk gebruikt om militaire troepen van Rusland naar Georgië te verplaatsen. De bergpas loopt door het machtige Kaukasus gebergte en de uitzichten zijn dan ook werkelijk adembenemend. Op weg naar de stad Gudauri maken we een korte stop bij het Ananuri fort. We overnachten in Gudauri.

 • Ontbijt in ons pension in Kutaisi
 • Uplistsikhe (nominatie UNESCO Werelderfgoed)
 • Ananuri (nominatie UNESCO Werelderfgoed)
 • Diner en overnachting in ons hotel in Gudauri

Dag 10: Kazbegi en Gergeti (Georgië), ca. 125 km

Een waanzinnige tocht met prachtige uitzichten leidt ons vanochtend van Gudauri naar Kazbegi. In ca. 1,5 uur wandelen we naar de Drievuldigheidskerk van Gergeti op een hoogte van 2170 meter. Eenmaal boven aangekomen wordt u getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over de ruige omgeving en de heilige kerk. De combinatie van de geïsoleerde en ruige ligging van de kerk en haar klokkentoren maken dit religieuze monument tot een van de belangrijkste symbolen van Georgië! Ook kunt u er voor kiezen om per 4x4 wagen naar boven te rijden en het laatste stuk te wandelen (optioneel, kosten ca. €10,- p.p.).

In de middag rijden we terug naar Tbilisi voor ons laatste diner en overnachting.

Dag 11: Naar huis

Helaas komt er vandaag alweer een einde aan deze prachtige reis door de Kaukasus. Op de weg terug naar Nederland kunt u voldaan nagenieten van alle geweldige indrukken die u in Armenië en Georgië hebt opgedaan.

Ani Central Inn ****

 • Ligging
  Ani Central Inn ligt in Yerevan op 10 minuten lopen van het Plein van de Republiek en de Nationale Kunstgalerie. Op 10 minuten lopen van het Silachi Hotel vindt u diverse eetgelegenheden. Het is dé perfecte uitvalsbasis in Yerevan.
 • Faciliteiten
  Receptie / restaurant / bar / lift / binnenzwembad / wellnessfaciliteiten (tegen betaling) / wifi (gratis)
 • Kamer
  Uw comfortabele kamer is van alle gemakken voorzien. Zo beschikken de kamers over een telefoon, tv, airconditioning, koelkastje, wifi en badkamer met bad of douche en toilet.
 • Extra informatie
  Ontbijtbuffet / dinerbuffet of driegangendiner

Hotel Kopala ****

 • Ligging
  Hotel Kopala is een 4-sterrenhotel in het centrum van Tbilisi. De traditionele Georgische baden liggen op 5 minuten lopen van het hotel, en het historische stadscentrum van Tbilisi biedt vele mooie winkelstraten met restaurants en bars.
 • Faciliteiten
  24-uursreceptie / restaurant / bar / terras / lift / airco / wifi (gratis)
 • Kamer
  De kamers zijn verzorgd ingericht en voorzien van een tv, telefoon, koelkastje, airco en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn.
 • Extra informatie
  Ontbijtbuffet

Kutaisi Inn *****

 • Ligging
  Kutaisi Inn ligt in het centrum van Kutaisi op ca. 1,5 km van de Colchis fontein en de bekende witte brug.
 • Faciliteiten
  24-uursreceptie / restaurant / bar / terras / airco / wifi (gratis)
 • Kamer
  De kamers zijn verzorgd ingericht en voorzien van een tv, waterkoker, airco en een badkamer met bad of douche en toilet.
 • Extra informatie
  Ontbijtbuffet

Gudauri Inn ****

 • Ligging
  Gudauri Inn ligt in de wintersportplaats Gudauri op loopafstand van de skiliften.
 • Faciliteiten
  24-uursreceptie / restaurant / bar / terras / lift / spellenkamer / wellness (tegen betaling) / wifi (gratis)
 • Kamer
  De kamers zijn verzorgd ingericht en voorzien van een tv, telefoon, koelkastje en een badkamer met bad of douche en toilet.
 • Extra informatie
  Ontbijtbuffet

Vertrekdatum: donderdag 18 mei 2023

Prijs 2-persoonskamer: € 1949,- (prijs per persoon)
Prijs 1-persoonskamer: € 2274,-

Reis met Marie-Thérèse ter Haar

Vertrekdatum: donderdag 7 september 2023

Prijs 2-persoonskamer: € 1949,- (prijs per persoon)
Prijs 1-persoonskamer: € 2274,-

Inclusief

 • vlucht met overstap Amsterdam-Yerevan Turkisch Airlines en Tbilisi-Amsterdam met overstap per Lufthansa
 • rondreis volgens programma per comfortabele touringcar
 • halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
 • onder begeleiding van een professionele Oad-reisleider
 • 1 flesje water per dag
 • genoemde excursies
 • luchthavenbelastingen
 • toeristenbelasting
 • brandstof- en veiligheidstoeslagen
 • bagage tijdens de vluchten, max. 30 kg per persoon

Exclusief

 • optionele excursies
 • lunches

Extra informatie

Voor onze rondreizen is een goede basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. U kunt gemakkelijk afstanden lopen en hebt geen moeite met traplopen. Bovendien kunt u zelfstandig in en uit het vliegtuig, de bus, trein, boot e.d. stappen. Onze rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruiker.

Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen per vliegtuig geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:

 • Reisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
 • Reisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
 • Reisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.

De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Samenwerking

De Rusland & Oost-Europa Academie werkt voor de administratieve en technische uitvoering van deze reis samen met Oad.

Reacties zijn gesloten.