Reis: Baltische landen & Polen(13-daagse busrondreis)

De Baltische landen hebben ondanks hun overeenkomsten ook allen een duidelijke identiteit. De rijkdom aan cultuur en geschiedenis maakt iedere keer weer veel indruk.

Letland – Estland – Litouwen – Polen


Ze zijn hier nog relatief onbekend, de Baltische landen. En misschien is dat wel een deel van de charme van Estland, Letland en Litouwen. Tijdens deze rondreis bezoekt u onder meer de prachtige historische hoofdsteden Tallinn, Riga en Vilnius, maar ook de sfeervolle Hanzestad Torun in Polen. Laat u verrassen door de betoverende Baltische landen!

De Baltische landen worden meestal in één adem genoemd. Er zijn overeenkomsten, maar ook grote verschillen, bijvoorbeeld op het gebied van taal en godsdienst. De eerste bestemming van deze reis is in Polen, de stad Torun. Torun is zowel in Polen als daarbuiten heel bekend geworden, onder andere dankzij de astronoom Nicolaus Copernicus en de smaak van gembercake. In het historische hart vindt u goed bewaard gebleven middeleeuwse architectuur. Het heeft nog steeds de magnifieke gotische gebouwen die getuigen van de voorbije grandeur van de stad. De reis wordt vervolgd naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. De historische binnenstad is een verzameling van kleine straatjes, barokke, gotische, renaissance en classicistische bouwwerken. Ook zijn er in de stad méér dan 40 kerken! Tijdens een stadswandeling bezoeken we onder andere de Peter en Paulus-kerk, de kathedraal en de oude universiteit. Vervolgens rijden we verder naar de Estse hoofdstad Tallinn. De grootste trekpleister van Tallinn is de oude binnenstad Vanalinn, het historische stadscentrum dat uit de 14de eeuw stamt, waar we een uitgebreid bezoek aan brengen. De laatste hoofdstad in het rijtje tijdens deze reis is Riga. Riga wordt ook wel ’t Parijs van het oosten genoemd. Met zo’n 1 miljoen inwoners is Riga de grootste stad van de Baltische landen. De stad is een mix van Sovjetgebouwen en prachtige middeleeuwse gebouwen. Voordat we huiswaarts keren brengen we nog een bezoek aan twee bijzondere plaatsen. Zo bezoeken we het belangrijkste barokke paleis van Letland in Rundale en indien de tijd dit toelaat de indrukwekkende Kruisberg bij de plaats Siauliai. In 1988 kreeg de Kruisberg een officiële status als herdenkingsplaats voor de neergeslagen opstand tegen de Russische bezetters en nu staan er honderdduizenden kruisen. Een prachtige rondreis door verschillende mooie landen en naar drie mooie hoofdsteden. Welke hoofdstad is nu het mooiste? Het zeer middeleeuws getinte Tallinn, de Jugendstilmetropool Riga of het barokke Vilnius? Die keus laten we graag aan u!Op alle data reist u in een kleine groep van maximaal 34 personen

Kenmerken van de reis

 • Verblijf in comfortabele hotels die veelal dicht bij de stadscentra liggen.
 • Vanaf de eerste tot en met de laatste dag wordt de reis begeleid door een Nederlandssprekende Oad reisleider
 • Bezoek aan o.a.; Mazurisch merenplateau, Vilnius, Riga, Lets platteland, Gauja Nationaal Park, Tallinn en de bijzondere Kruisheuvel
 • Inclusief een rondleiding o.l.v. professionele lokale gids in Vilnius, Tallinn, Riga en Paleis Rundale
 • Inclusief diner in lokaal Lets restaurant in Riga
 • In Tallinn krijgt u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid in de oude stad te dineren
 • Inclusief ontspannende overtocht per luxe ferry van Klaipeda naar Kiel
 • Twee kopjes koffie/thee bij vertrek uit Didam
 • Inclusief toeristenbelasting, ter plaatse hoeft u hier niet meer aan te denken
 • Inclusief een goed 3-gangen afscheidsdiner in Didam
 • Van elke gereden kilometer tijdens deze reis wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd
 • Perfect uitgebalanceerd excursieprogramma met alle hoogtepunten van de Baltische landen

Hoogtepunten

 • Historische Poolse stad Poznan
 • Torun, stad van Copernicus
 • Rijke Hanzesteden Vilnius, Riga & Tallinn
 • Bosrijk Gauja Nationaal Park en middeleeuws kasteel Turaida
 • Paleis Rundale; belangrijkste barokke paleis van Letland

Dag 1: Heenreis

Na een kopje koffie in Didam rijden we naar de omgeving van Frankfurt aan de Oder voor onze eerste overnachting.

Dag 2: Via Poznan naar Toruñ

Onderweg naar Toruñ maken we een stop in Poznan. Historisch gezien is Poznan één van de belangrijkste steden in Polen; koningen werden hier gekroond en begraven. Vandaag de dag speelt zich het openbare leven af op het oude plein rond het bijzondere stadhuis. We overnachten in Toruñ, een mooie oude Hanzestad met vele mooie straatjes aan de rivier de Wisla.

Dag 3: Toruñ & Gizycko

’s Ochtends maken we een wandeling door Toruñ. Sfeervolle nauwe straatjes en vele monumenten getuigen van een groots verleden. In de stad staat ook het geboortehuis van Copernicus en op de gezellige oude markt voor het stadhuis staat zijn standbeeld. Vervolgens gaan we naar de stad Gizycko in merengebied van de Mazuren, voor een overnachting in Mragowo.

Dag 4: Naar Vilnius

Na het ontbijt rijden we naar de grens tussen Polen en Litouwen. Op weg naar de Litouwse hoofdstad Vilnius rijden we langs kasteel Trakai. Dit was de middeleeuwse residentie van de hertogen van Litouwen en is tevens de meest fotogenieke burcht van de Baltische landen. Na dit bezoek gaan we naar de hoofdstad Vilnius voor twee overnachtingen. In de middag heeft u de mogelijkheid om de televisietoren van Vilnius te bezoeken. De toren behoort met een hoogte van 326,47 meter tot de hoogste van Europa. We verblijven twee nachten in Vilnius.

Dag 5: Vilnius

Vanmorgen staat een uitgebreide stadstour in Vilnius op het programma. De stad is al, met een korte onderbreking, sinds 1332 de hoofdstad van Litouwen. De oude stad staat ook sinds 1994 in zijn geheel op de UNESCO-lijst van Werelderfgoed. Tijdens de tour zien we onder meer de oude stad, de Petrus en Paulus kerk, de kathedraal en de oude universiteit.

Dag 6: Letse platteland, Sigulda

Na het ontbijt rijden we via Jekabpils, met haar bijzondere Orthodoxe klooster, over het Letse platteland naar Sigulda voor het diner en een overnachting. Onderweg kunt u genieten van de uitgestrekte Letse natuur.

Dag 7: Gauja Nationaal Park, Tallinn

Vanochtend bezoeken we in het prachtige Gauja Nationaal Park de Gütmana grot. De grot bevat interessante 17e eeuwse inscripties en is de grootste grot van het Baltische gebied. Tevens bezoeken we het prachtig gelegen Turaida openluchtmuseum en het kasteel. Hier krijgt u een goed beeld van hoe er in de streek is geleefd. Onderweg naar Tallinn doen we Tartu aan, de tweede grootste stad van Estland. De stad lag altijd aan een gunstige handelsweg naar Rusland en werd daardoor een rijk lid van de Hanze. Na dit bezoek rijden we door naar de Estse hoofdstad Tallinn, waar we twee nachten verblijven.

Dag 8: Stadswandeling Tallinn

Tallinn is misschien wel de mooiste stad van de Baltische landen. O.l.v. een lokale gids maken we tijdens een stadswandeling kennis met deze prachtige oude stad. We bekijken onder meer het raadhuis, de Russische orthodoxe kathedraal en de stadsmuren. De middag is ter vrije besteding. Wandel door de kronkelende straatjes en tussen scheve huisjes. Er hangt een ontspannen en hippe sfeer in de stad en er zijn tal van plekjes waar u even lekker kunt genieten van een drankje terwijl u de indrukken op u laat inwerken. Vanavond kunt u op eigen gelegenheid in de oude stad dineren. Er zijn tal van restaurants in het oude centrum waar u heerlijk kunt eten.

Dag 9: Riga

We rijden vandaag terug naar Letland. Vroeg in de middag komen we aan in de Hanzestad Riga, waar we een stadstour en -wandeling maken o.l.v. een lokale gids. We zien onder meer de bijzondere gildehuizen, de kathedraal en het Slot van Riga. Ook zult u ongetwijfeld de aanwezige sporen van het Sovjet verleden ontdekken. We dineren vanavond in een typisch Lets restaurant in Riga. We verblijven twee nachten in Riga.

Dag 10: Via Rundale naar Klaipeda

We verlaten Riga en rijden in zuidelijke richting. We brengen een bezoek aan het belangrijkste barokke paleis van Letland: Rundale. Indien de tijd het toelaat maken we nog een stop bij de bijzondere Heuvel der Kruisen. Op deze heuvel midden in het Litouwse landschap staan werkelijk duizenden kruizen. Vervolgens rijden we naar Klaipeda, waar we aan boord gaan van de ferry van DFDS voor de overtocht naar Kiel. Op deze manier reizen we heerlijk rustig terug naar Duitsland. Diner en overnachting aan boord.

Dag 11: Riga

Vanochtend maken we een stadstour- en wandeling door deze Hanzestad. Tijdens de tour zien we onder meer de bijzondere gildehuizen, stadspoorten en kerken. De middag is ter vrije besteding.

Dag 12: Aan boord richting Noord-Duitsland

Vandaag brengt u de meeste tijd relaxed aan boord door. Na het ontbijt kunt u bijvoorbeeld uitwaaien op het dek of gezamenlijk met medereizigers alle gebeurtenissen tot nu toe de revue laten passeren. Aan het eind van de middag komen we aan in Kiel. We rijden vervolgens naar ons overnachtingsadres in Noord-Duitsland waar we ook dineren.

Dag 13: Naar huis

Via de Duitse snelwegen rijden we het laatste stuk naar Nederland. In Didam wordt een afscheidsdiner geserveerd waar u nog kunt napraten over deze prachtige reis door Polen, Estland, Letland en Litouwen.

U verblijft in middenklasse hotels, de meeste met lift. Uw kamer beschikt over een badkamer met bad of douche en toilet. Eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Hotel Kaliski ***

 • Ligging
  Dit driesterrenhotel is gelegen in het centrum van Slubice, een grensplaats in Polen gelegen aan de rivier de Oder. Het hotel is in het centrum gelegen, op ongeveer 200 meter van de grens met Duitsland.
 • Faciliteiten
  Receptie / lounge / restaurant / bar / lift / terras / wifi
 • Kamer
  De moderne kamers zijn voorzien van telefoon, tv, wifi en een badkamer met bad of douche, toilet.
 • Extra informatie
  Ontbijtbuffet / driegangendiner

Hotel Mercure Centrum****

 • Ligging
  Het viersterrenhotel ligt net buiten de historische binnenstad van Torun, we verblijven hier één nacht.
 • Faciliteiten
  Receptie / lounge / restaurant / bar / wifi / lift
 • Kamer
  Uw kamer is voorzien van een telefoon, tv, gratis wifi, en een badkamer met bad of douche en toilet.
 • Extra informatie
  Ontbijtbuffet / driegangendiner

Hotel Karolina***

 • Ligging
  Hotel Karolina is rustig gelegen in een park, op ongeveer 5 kilometer van het oude centrum Vilnius.
 • Faciliteiten
  Receptie / lounge / restaurant / bar / wifi / lift / bowlinghal (tegen betaling) / sauna (tegen betaling)
 • Kamer
  Uw kamer beschikt over de standaard faciliteiten als een telefoon, tv en bad of douche en toilet. We verblijven twee nachten in dit hotel.
 • Extra informatie
  Ontbijtbuffet / driegangendiner

Hotel Aparjods***

 • Ligging
  Hotel Aparjods gelegen aan de rand van Sigulda in de Letse natuur. Het Turaida Kasteel en de Gütmana grot liggen op zo'n tien minuten rijden vanaf het hotel, deze bezienswaardigheden liggen in het Gauja Nationaal Park - het oudste en grootste nationale park van Letland. We verblijven één nacht in dit hotel.
 • Faciliteiten
  Receptie / lounge / terras / bar / lift / restaurant / sauna en jacuzzi (tegen betaling)
 • Kamer
  Uw kamer is voorzien van een tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet.
 • Extra informatie
  Ontbijtbuffet / driegangendiner

Hotel Hanza ***

 • Ligging
  Het stijlvolle hotel Hanza is rustig gelegen in een prachtig gerenoveerd historisch pand tegenover een Lutherse kerk. Het hotel ligt op ongeveer 1,5 kilometer van de oude stad van Riga.
 • Faciliteiten
  Receptie / lounge / restaurant / bar / terras / lift / wifi / wellnessfaciliteiten (tegen betaling)
 • Kamer
  De elegante kamers zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van een tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet.
 • Extra informatie
  Ontbijtbuffet / diner in lokaal restaurant

Vertrekdatum: maandag 13 mei 2024

Prijs 2-persoonskamer: € 1899,- (prijs per persoon)
Toeslag 1-persoonskamer: € 470,-

Vertrekdatum: maandag 1 juli 2024

Prijs 2-persoonskamer: € 1929,- (prijs per persoon)
Toeslag 1-persoonskamer: € 470,-

 

 

Inclusief

 • reis per Comfort Class bus o.l.v. chauffeur
 • Nederlandssprekende Oad reisleiding tijdens de gehele reis
 • overtocht Klaipeda-Kiel in een 2-pers. binnenhut met douche/toilet (stapelbed)
 • halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
 • 1 kopje koffie/thee met stroopwafel bij vertrek
 • stadswandeling o.l.v. professionele lokale gids in Riga, Vilnius, Tallinn en Paleis Rundale
 • diner in Lets restaurant in Riga
 • driegangen-afscheidsdiner
 • genoemde excursies
 • toeristenbelasting
 • CO2-compensatie
 • servicelijn naar Didam

Exclusief

 • entreegelden ca. € 45,- p.p.
 • diner dag 7
 • Bij te boeken: Oad Taxi Service, annuleringsverzekering, reisverzekering, optionele excursies

Extra informatie

Voor onze rondreizen is een goede basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. U kunt gemakkelijk afstanden lopen en hebt geen moeite met traplopen. Bovendien kunt u zelfstandig in en uit de bus, trein, boot e.d. stappen. Onze rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:

 • Reisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
 • Reisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
 • Reisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.

De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Reacties zijn gesloten.