• Gewijzigde site

  Deze site wordt niet meer actueel gehouden.

  Als gevolg op de huidige situatie hebben we moeten besluiten om op een andere manier verder te gaan.

  Klik voor actuele informatie op www.Eurazie-instituut.nl

Reis: Hoogtepunten van Hongarije (12-daagse busrondreis)

In het centrum van Europa klopt het hart van Hongarije. Op deze bijzonder reis leert u naast het platteland ook de steden kennen.


In het centrum van Europa klopt het hart van Hongarije; Naast het platteland, leert u ook de steden kennen. We bezoeken o.a. Budapest, ‘parel aan de Donau’, Pécs, Kaposvár en Eger. We gaan ook naar de puszta, waar u een typische Hongaarse middag beleeft en er is tijd voor ontspanning aan het Balatonmeer. Het was keizerin Sissi, die een voorkeur had voor Hongarije. Na deze reis begrijpt u waarom!

 • Op alle data reist u in een kleine groep van maximaal 34 personen
 • U verblijft in comfortabele hotels gedurende de rondreis
 • Unieke rondreis
 • Bezoek aan: Balatonmeer, Pécs, de Hongaarse Puszta, Pécs, Eger en Budapest
 • Bekijk het paleis Gödöllő waar Sissi veelvuldig verbleef , na Versailles het grootste barokke kasteel van Europa
 • Inclusief lunch én paardenshow op de Hongaarse Puszta
 • Uniek, u verblijft één nacht op de Hongaarse Puszta

Hoogtepunten 

 • Budapest, parel aan de Donau
 • Heerlijk stadsleven in Eger
 • Indrukwekkende St. Petersdom in Pécs
 • Slot Gödöllö, paleis van Sissi
 • Prachtige paardenshow op de Puszta
 • Heerlijk ontspannen aan het Balatonmeer

Accommodaties

U verblijft in middenklasse hotels, de meeste met lift. Uw kamer beschikt over een badkamer met bad of douche en toilet. Eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag 1: Heenreis

Na een kop koffie in Didam vertrekt de bus richting Duitsland. We overnachten in de omgeving van Regensburg.

Dag 2: Balatonmeer

Via Gyor vervolgen we onze route naar het Balatonmeer. 'De Hongaarse Zee' zoals het meer ook wel genoemd wordt is het grootste warmwatermeer van Europa. In de loop van de middag komen we aan in ons hotel aan het Balatonmeer waar we twee nachten verblijven.

Dag 3: Tihany & Herend

In de ochtend bezoeken we het schiereiland Tihany, ontstaan door een spuwende vulkaan. Koning Andreas de Eerste van Hongarije stichtte hier een klooster met kerk vanwaar u een geweldig uitzicht over het Balatonmeer heeft. In de abdijkerk zijn enkele prachtige fresco's en een imposant altaar te bewonderen. In de middag rijden we naar het plaatsje Herend waar het artistieke en verfijnde porselein vandaan komt. In de 19e eeuw was het porselein zeer populair en werd door vele families van adel gebruikt.

Dag 4: Keszthely, Kaposvár

Na het ontbijt rijden we naar de oudste plaats langs de oevers van het Balatonmeer. Het centrum van de stad is gezellig en compact en in de hoofdstraat vindt u vele cafés en restaurants. We bezoeken het 18e-eeuwse paleis Festetics, een van de grootste paleizen van Hongarije. De fraaie vertrekken met hoge plafonds, rijk gedecoreerde meubels en een imposante bibliotheek geven een inkijk in het aristocratische leven van toen. Onderweg naar Pécs maken we nog een stop in de stad Kaposvár, waar prachtige barokke en jugendstil-gebouwen te bewonderen zijn. We verblijven twee nachten in Pécs.

Dag 5: Pécs

Vandaag heeft u de gehele dag om de historische stad Pécs te ontdekken. In het verleden is de stad bezet door Romeinen en Turken en de mengeling van culturen is nog goed te zien in bijvoorbeeld de St. Petersdom en de moskee van pasja Quassim Ghazi. Een aanrader is om het Zsolnay museum te bezoeken. In dit bijzondere museum wordt een zeer fraaie collectie aan keramiekkunst van de familie Zsolnay tentoongesteld. Ook maakt het fijne klimaat rondom Pécs een levendige stad met gezellige straten en volle terrassen.

Dag 6: Puszta

Na het ontbijt verlaten we Pécs en rijden we naar de puszta; de grootste grassteppe van Europa. Nabij de stad Kecskemét bezoeken we een onvergetelijke paardenschow en kunt u genieten van een typische puszta-lunch die vandaag is inbegrepen. Na het bezoek aan de paardenshow rijden we naar ons hotel dat op de Hongaarse puszta ligt!

Dag 7: Gödöllő, Eger

Na het ontbijt rijden we naar Gödöllő waar in de 18e eeuw het bekende slot werd gebouwd. Keizer Frans Jozef en Keizerin Elisabeth kregen het slot aangeboden ter ere van hun kroning. Met name Sissi verbleef graag in het slot, ver weg van de etiquette aan het hof in Wenen. Het paleis in Gödöllő is het grootste barokke kasteel van Europa na Versailles! Na het bezoek rijden we verder naar Eger waar we twee nachten verblijven.

Dag 8: Eger

Vandaag kunt u op uw gemak de historische stad Eger ontdekken. De stadskern bezit vele beschermde gebouwen en monumenten, op iedere hoek van elke straat valt wel iets te ontdekken. Bovendien zijn er tal van heerlijke terrassen waar u kunt genieten van het stadsleven. De naam Eger staat in Hongarije voor vaderlandsliefde en heldenmoed, dit alles dankzij de glorieuze overwinning op de Turken aan het einde van de 16e eeuw. De minaret is nog het enige overblijfsel van de Turkse, Islamitische overheersing. Wanneer u in Eger bent is een wandeling naar het kasteel van Eger een absolute must, hier kunt u de sfeer proeven van vervlogen tijden en heeft u een geweldig uitzicht over de stad. In de middag kunt u deelnemen aan een heerlijke wijnproeverij met typische Hongaarse hapjes (optioneel, ca. €38,- p.p., bij boeking opgeven).

Dag 9: Budapest

In de ochtend rijden we naar de hoofdstad van Hongarije, Budapest. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids bezoeken we het levendige stadsgedeelte Pest. In dit gedeelte bevinden zich ondermeer het imponerende parlementsgebouw met de verschillende ministeries, het Heldenplein en de Sint-Stefanusbasiliek. We verblijven twee nachten in Budapest

Dag 10: Budapest

Vandaag is het tijd om onder leiding van een Nederlandssprekende gids het stadsgedeelte Buda te ontdekken. Dit deel van de metropool is heuvelachtig en bezit prachtige bezienswaardigheden als de Matthiaskerk en het vissersbastion. Ook kunt u vandaag deelnemen aan een mooie boottocht over de Donau (optioneel, ca. € 34,- p.p. incl. drankje, bij boeking opgeven).

Dag 11: Naar Zuid-Duitsland

Na het ontbijt vertrekken we op tijd voor de terugreis. We overnachten in de omgeving van Regensburg.

Dag 12: Terugreis

Na het ontbijt rijden we de snelste weg naar Nederland. In Didam aangekomen staat er nog een afscheidsdiner voor u klaar.

Hotel Annabella ***

 • Ligging
  Het sfeervolle hotel ligt centraal gelegen aan een rustige zijstraat, ca. 30 m van de promenade, slechts 100m van het Balatonmeer en op ca. 500m van het centrum van Balatonfüred.
 • Faciliteiten
  Receptie / grote lounge / liften / restaurant / bar / binnenbad / zwembad met zonneterras / eigen strand met ligstoelen (tegen betaling) /wifi (gratis)
 • Kamer
  De superiorkamer is keurig ingericht en van alle gemakken voorzien. De superior kamer beschikt over een tv, telefoon, minibar, airconditioning en een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn. Alle kamers hebben een balkon.
 • Extra informatie
  Ontbijtbuffet / dinerbuffet

Hotel Laterum ****

 • Ligging
  Hotel Laterum is uitstekend gelegen aan de rand van de stad van Pécs, gelegen ten zuid westen van het centrum van de stad. Vanuit het hotel rijden we binnen 10 minuten naar het oude stadscentrum.
 • Faciliteiten
  Receptie / lounge / lift / restaurant / bar / wellnessfaciliteiten / wifi
 • Kamer
  De kamer is comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. De kamer beschikt over een tv, telefoon en een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn
 • Extra informatie
  Ontbijtbuffet / dinerbuffet

Hotel Varga Tanya ***

 • Ligging
  Het Varga Tanya Hotel ligt midden op de uitgestrekte Hongaarse Puszta op 6 km van Kerekegyháza en het nationaal park Kiskunsá. De rust en ruimte bij het hotel is heerlijk.
 • Faciliteiten
  Receptie / restaurant / bar / grote tuin / wellnessfaciliteiten / wifi
 • Kamer
  De comfortabele kamers beschikken over een tv, telefoon en een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.
 • Extra informatie
  Ontbijtbuffet / dinerbuffet

Hotel Eger & Park ****

 • Ligging
  Hotel Eger & Park is perfect gelegen in het historische centrum van Eger, naast het Géza Gárdonyi Theater. Zodra u het hotel uitstapt staat u in het centrum en heeft u de mogelijkheid om een heerlijke wandeling te maken langs de mooie gebouwen en door het park dat achter het hotel gelegen is.
 • Faciliteiten
  Receptie / lounge / lift / restaurant / bar / binnenbad / wellnessfaciliteiten / wifi (gratis)
 • Kamer
  De kamer is comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. De kamers beschikken over een tv, telefoon, minibar, airconditioning en een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.
 • Extra informatie
  Ontbijtbuffet / dinerbuffet

Vitta Hotel Superior ***

 • Ligging
  Hotel Vitta Superior is gelegen aan de rand van het centrum van Budapest. Vanuit het hotel rijden we binnen 15 minuten naar het historische stadscentrum.
 • Faciliteiten
  Receptie / lounge / lift / restaurant / bar / wifi
 • Kamer
  De kamer is eenvoudig ingericht maar van alle gemakken voorzien. De kamers beschikken over een tv, telefoon en een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.
 • Extra informatie
  Ontbijtbuffet / dinerbuffet

Vertrekdatum: zaterdag 13 mei 2023

Prijs: € 1479,- (2-persoonskamer, prijs per persoon)
Prijs 1-persoonskamer: € 1764,-
Reis per Comfort Class bus

Vertrekdatum: zaterdag 10 juni 2023

Prijs: € 1499,- (2-persoonskamer, prijs per persoon)
Prijs 1-persoonskamer: € 1784,-
Reis per Excellent bus

Vertrekdatum: zaterdag 8 juli 2023

Prijs: € 1649,- (2-persoonskamer, prijs per persoon)
Prijs 1-persoonskamer: € 1934,-
Reis per Comfort Class bus

Vertrekdatum: zaterdag 2 september 2023

Prijs: € 1649,- (2-persoonskamer, prijs per persoon)
Prijs 1-persoonskamer: € 1934,-
Reis per Comfort Class bus

Inclusief

 • reis per Excellent of Comfort Class bus o.l.v. chauffeur/reisleider
 • verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
 • 1 kopje koffie/thee bij het overstappunt
 • halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
 • lunch en paardenshow op de Puszta
 • Nederlandssprekende gidsen in Budapest
 • deskundige Nederlandssprekende reisleider vanaf/tot de Hongaarse grens.
 • driegangen-afscheidsdiner
 • genoemde excursies
 • toeristenbelasting
 • CO2-compensatie
 • servicelijn via Didam of opstappen via Oad Zuidlijn

Exclusief

 • entreegelden, ca. € 49,- p.p.
 • Bij te boeken: annuleringsverzekering, reisverzekering, optionele excursies

Extra info

Voor onze rondreizen is een goede basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. U kunt gemakkelijk afstanden lopen en hebt geen moeite met traplopen. Bovendien kunt u zelfstandig in en uit de bus, trein, boot e.d. stappen. Onze rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.
Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:

 • Reisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
 • Reisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
 • Reisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Reacties zijn gesloten.