Reis: Langs de randen van Europa (17-daagse busrondreis)

Een unieke culturele reis voor meer begrip tussen Oost en West!

Een reis die u meeneemt naar de landen aan de rand van Europa:

Letland – Litouwen – Polen –Slovenië – Hongarije – Roemenië – Bulgarije – Duitsland


Ga met ons mee tijdens deze unieke reis ‘langs de randen van Europa’. Beginnende in de Baltische landen, elk met zijn eigen geschiedenis eindigen we in Bulgarije. We doorkruisen de landen van noord naar zuid. Elk land heeft zijn unieke geschiedenis en we zullen zien dat Oost en West Europa meer met elkaar verbonden is dan op het eerste gezicht lijkt. De landen delen een geschiedenis met Rusland, maar zeker ook met het huidige Europa. Geniet van prachtige hoofdsteden als Riga, Vilnius, Boekarest en Sophia. Maar ook de natuur zal voorbijkomen; ongerepte natuur in Podnesië in Polen, het mooie Tatra gebergte, op de grens tussen Polen en Slowakije. We lunchen op het platteland van Roemenië. En dat allemaal onder de bezielende leiding van onze deskundige reisleider. Gaat u me op dit unieke avontuur?

Hoogtepunten

 • Letse hoofdstad Riga
 • Bijzondere kruisheuvel in Litouwen
 • Vilnius, de mooie hoofdstad van Litouwen
 • Ongerepte natuur van Pools Podlasië
 • Poolse hoofdstad Warschau
 • Openluchtmuseum Krakau
 • Bergtoppen van het Tatra gebergte
 • Tweede stad van Slovenië; Kosice
 • Roemeense platteland
 • Bram Stokers Dracula: Transsylvanië
 • Roemeense hoofdstad Boekarest
 • Mooie hoofdstad van Bulgarije: Sofia

 

Dag 1: Heenreis

Na het kopje koffie in Didam rijden we over de Duitse snelwegen naar de haven van Travemünde. Hier gaan we aan boord van de ferry van Stena Line die ons naar Liepaja in Letland brengt. Diner en overnachting aan boord.

Dag 2: Naar Letland

Vandaag gaan we Riga ontdekken, een prachtige stad met vele torens en jugendstilgebouwen. We maken eerst een rondrit langs de bekende bezienswaardigheden. Tijdens de stadswandeling in de oude binnenstad zien we de Koepel kathedraal, het Vrijheidsmonument en de 14e -eeuwse kruittoren. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Dag 3: Riga

Vandaag gaan we Riga ontdekken, een prachtige stad met vele torens en jugendstilgebouwen. We maken eerst een rondrit langs de bekende bezienswaardigheden. Tijdens de stadswandeling in de oude binnenstad zien we de Koepel kathedraal, het Vrijheidsmonument en de 14e -eeuwse kruittoren. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Dag 4: Kruisheuvel, Kaunas naar Vilnius

We verlaten Letland en steken de grens over naar Litouwen. We rijden naar Šiauliai, de kruisheuvel, een symbool van de herdenking van de onderdrukking van het Rooms-Katholieke geloof, maar ook van de eigen Litouwse nationaliteit. We vervolgen de reis naar middeleeuwse stad Kaunas, bekend van de componist Ciurlionis. We rijden door naar Vilnius waar we voor het diner aankomen. We verblijven hier twee nachten.

Dag 5: Vilnius

Al wandelend verkennen we de historische binnenstad van de hoofdstad van Litouwen. We lopen door de Joodse wijk en zien de oudste universiteit van Oost-Europa. De middag is ter vrije besteding. U kust op eigen gelegenheid het indrukwekkende, maar trieste KGB-gebouw bezoeken, of mee naar het iets buiten Vilnius gelegen Panerai Holocaust Monument. Het diner is vanavond op eigen gelegenheid.

Dag 6: Via Podlasië naar Warschau

Na het ontbijt rijden we naar de grens met Polen. We rijden door de ongerepte natuur van Podlasië, waar de Europese bizons nog vrij rondlopen naar Warschau. We verblijven hier één nacht.

Dag 7: Van Warschau naar Krakau

Vanochtend maken we een rondleiding door de hoofdstad van Polen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad grotendeels verwoest. De stad is na de oorlog weer nauwkeurig opgebouwd. We zien al wandelend over de Koninklijke Route de mooiste plekken in het oude centrum, zoals de St Jans Kathedraal en het Koninklijk Paleis. Rond de middag vertrekken we richting het zuiden naar de mooie stad Krakau waar we twee nachten zullen verblijven.

Dag 8: Krakau

Krakau is één groot openluchtmuseum. Tijdens de stadswandeling over de Koningsroute zien we het Marktplein met de Lakenhal, de Mariakerk en de Raadhuis Toren. De middag is ter vrije besteding. Optioneel kunt u meer voor een optionele excursie naar Auschwitz; tegenwoordig een indrukwekkend museum over de Holocaust (optioneel, ca. €25,- p.p. bij boeking opgeven).

Dag 9: Vrije ochtend in Krakau, naar Zakopane

De ochtend is ter vrije besteding. Vanuit ons centraal gelegen hotel loopt u zo het centrum van Krakau in. Halverwege de middag vertrekken we richting het Tatra Gebergte. We verblijven één nacht in Zakopane.

Dag 10: Via Slowakije naar Oradea

We steken het Tatra Gebergte over en rijden door Slowakije en Hongarije naar Roemenië. Onderweg maken we een stop in de tweede stad van Slowakije; Košice. De meeste bezienswaardigheden concentreren zich rond het Hlavne Namestie Plein. We rijden verder naar Oradea, net over de grens in Roemenië. We verblijven hier één nacht.

Dag 11: Oradea, Cluj naar Sibiu

In de ochtend maken we een korte wandeling in het historische centrum van Oradea. Na een korte stop in Cluj Napoca rijden we door naar het plattelandsdorpje Oarba de Mures. Hier genieten we van een heerlijke lunch, klaargemaakt door de inwoners. De bekende journaliste Janneke Vos, bekend van onder meer het tv-programma KRO-NCRV Spoorloos, woont hier ook en indien ze aanwezig is zal zij u zeker rond willen leiden. We rijden door naar Sibiu, waar we twee nachten zullen verblijven.

Dag 12: Transylvanië

Na het ontbijt maken we een prachtige rit door Transsylvanië, de streek is voor bekend geworden door Bram Stokers ‘Dracula’. Onderweg maken we een stop bij een zogenaamde ‘weerkerk’ een kerk die ook een verdedigende functie hadden. Rond de middag rijden we weer terug naar Sibiu, waar we een stadswandeling maken door het sfeervolle stadje. De middag is ter vrije besteding.

Dag 13: Boekarest

Vandaag rijden we naar de Roemeense hoofdstad Boekarest. Vroeger werd de stad het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd. Onder het bewind van Ceaușescu veranderde de stad ingrijpend. We zien de belangrijkste hoogtepunten als het Plein van de Revolutie, het Koninklijk Paleis van Carol de Eerste. Uiteraard brengen we een bezoek aan het bizarre megalomane Volkspaleis van Ceaușescu. De rest van de middag is ter vrije besteding. We verblijven één nacht in Boekarest.

Dag 14: Sofia

We verlaten Roemenië en rijden naar Bulgaarse hoofdstad Sophia. De stad is strategisch gelegen tussen de steden Belgrado, Istanboel en Boekarest. En we vinden hier dan ook verschillende invloeden van terug in deze boeiende stad. Tijdens de stadswandeling zien we onder meer de Alexander Nevski Kathedraal en de Sveti Nedelja Kerk. We verblijven één nacht inde omgeving van Sophia.

Dag 15: Naar Boedapest

Na het ontbijt verlaten we Sophia en rijden door Servië naar Hongarije. We verblijven één nacht in de omgeving van Budapast.

Dag 16 & 17: Naar huis

We rijden door Oostenrijk naar Zuid-Duitsland voor de laatste overnachting. De volgende dag rijden we naar Didam waar deze bijzonder reis eindigt.

Vertrekdatum: maandag 27 mei 2024

Prijs: € 2699,- (2-persoonskamer, prijs per persoon)
Toeslag 1-persoonskamer: € 725,-

Vertrekdatum: maandag 5 augustus 2024

Prijs: € 2749,- (2-persoonskamer, prijs per persoon)
Toeslag 1-persoonskamer: € 725,-

 

Inclusief

 • reis per Comfort Class of Excellent bus o.l.v. chauffeur
 • o.l.v. Eurazië deskundige Marie-Thérèse ter Haar
 • overtocht Travemünde - Liepaje per Stena Line in een 2-pers. binnenhut met douche/toilet (stapelbed)
 • halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
 • 1 kopje koffie/thee met stroopwafel bij vertrek
 • driegangen-afscheidsdiner
 • genoemde excursies
 • toeristenbelasting
 • CO2-compensatie
 • servicelijn naar Didam

Exclusief

 • lunches
 • diner dag 2, 5, 8 en 12
 • entreegelden ca. € 85,- p.p.
 • Bij te boeken: annuleringsverzekering, reisverzekering, optionele excursies

Extra informatie

Voor onze rondreizen is een goede basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. U kunt gemakkelijk afstanden lopen en hebt geen moeite met traplopen. Bovendien kunt u zelfstandig in en uit de bus, trein, boot e.d. stappen. Onze rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:

 • Reisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
 • Reisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
 • Reisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.

De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Reacties zijn gesloten.