Empirique deelnemer Nederland-Ruslandjaar 2013

Logo Nederland-Ruslandjaar 2013Niet zonder trots kunnen wij melden dat Empirique is toegelaten als officiële deelnemer aan het ‘Nederland-Ruslandjaar 2013’. 

Hervormingen economie en maatschappij

Nederland wil met dit bilaterale jaar bijdragen aan Russische inspanningen ter hervorming van economie en maatschappij. Daarbij wil Nederland de dialoog op politiek niveau optimaal benutten, ook op terreinen waar Nederland en Rusland met elkaar van mening verschillen. 

Rutte en Medvedev

In oktober 2011 tekenden toenmalig President Medvedev en premier Rutte een verklaring waarin de intenties van beide regeringen ten aanzien van het bilaterale jaar staan verwoord. In 2013 zijn er diverse hoge officiële bezoeken, economische missies en tal van culturele en maatschappelijke activiteiten in beide landen. 

Bijdrage Empirique

Als officiële deelnemer aan het bilaterale jaar wil Empirique, met de oprichting van de Rusland & Oost-Europa Academie in 2013, blijvend een bijdrage leveren aan een beter wederzijds begrip tussen beide landen.  Daarnaast is Empirique bezig een uitwisseling tussen studenten van de Universiteiten van Novgorod en Novosibirks en die van Amsterdam en Leiden op te zetten.

Bijzondere reizen

In het kader van het Nederland-Ruslandjaar 2013 organiseert Empirique ook vier heel bijzondere, éénmalige reizen: In de voetsporen van Nederlanders in Rusland, Lena-Cruise SiberiëRuslandexpeditie naar Nova Zembla en Voorproefje op de Olympische Winterspelen 2014 (Sotsji - De Krim).