Jan Voskes


Jan Voskes. 

Functie

Webbeheerder.

Webdesign

Na ruim veertig jaar in de automatisering te hebben gewerkt in verschillende functies (van programmeur tot projectleider, adviseur) heeft Jan bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd weer de draad opgepakt met het maken en beheren van websites onder de naam Voskes Webdesign (zie ook www.voskes.eu). In die rol is hij betrokken bij de Rusland academie.

Digitale coach

Daarnaast is Jan als vrijwilliger werkzaam bij de bibliotheken Wageningen en Veluwezoom als digitale coach.  

Bruno Ghuijs

Bruno Ghuijs.
Embleem van Turkmenistan. Afgebeeld zijn het Turkmeense paardenras Akhal-Teke, 5 tapijtornamenten, 2 korenaren, 7 katoenplanten en een wassende maan met 5 sterren.

Functie

Gastdocent en ervaringsdeskundige.

Wereldbaan

Bruno Ghuijs (1956) was zesendertig jaar lang werkzaam in de energiewereld. Voor zijn baan woonde en werkte in zeven verschillende landen met zeer verschillende culturen.

Turkmenistan

Bruno verbleef viereneenhalf jaar in Turkmenistan voor de modernisering en uitbreiding van de elektriciteitsvoorziening. Sinds 2003 volgt hij de moderne geschiedenis van Turkmenistan op de voet, mede door regelmatig contact met de pleegfamilie die hij en zijn partner daar adopteerden.

Reisleider 

Sinds enkele jaren begeleidt hij reizen naar Rusland en Moskou, in
het bijzonder voor technisch georiënteerde doelgroepen.

Monique Stommel

Kunsthistorica Monique Stommel. Kunsthistorica Monique Stommel.

Functie

Gastdocent en reisleidster.

Specialiteit: Kunst en architectuur

Drs. Monique Stommel studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten en vervolgens Kunst- en Architectuurgeschiedenis aan de Universiteit te Leiden. Wat haar gaandeweg steeds meer ging interesseren waren de vragen over de historische context waarin kunst en architectuur ontstaan: Wat kunnen kunst en architectuur vertellen over de tijd waarin het werd gemaakt? En: welke invloed had de geschiedenis op de kunst en de architectuur die we nu zien?  

Kunsthistorica en reisleidster

In dat kader geeft Monique Stommel al jarenlang cursussen en lezingen over kunst en architectuur aan verschillende culturele instellingen. Zij ontwikkelt en begeleidt bovendien vele culturele reizen, vaak in samenwerking met diverse reisorganisaties (bijvoorbeeld  naar Roemenië en Hongarije, naar Italië en de landen rond de Middellandse Zee, naar Rusland, China, Oezbekistan). Daarnaast publiceert zij artikelen over architectuur in een historische context.

 Publicaties

Artikelen van Monique Stommel over bijzondere Roemeense architectuur zijn o.a. verschenen in het Roemenië Magazine (jaargangen 2013-2016)

Rouslan Nimetoullaev


Ruslan Nimetoullaev.
Ruslan Nimetoullaev.

Functie

Gastdocent en reisleider.

Oezbekistan

Rouslan Nimetoullaev is geboren in Oebekistan, waar hij in Tasjkent Duitse taal- en letterkunde heeft gestudeerd. Sinds 1993 woont hij in Nederland.

Docent, tolk en reisleider

Drs. Rouslan Nimetoullaev heeft gewerkt als docent Duits en als tolk Duits, Oezbeeks en Russisch, onder meer voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Economische Zaken. Al vele jaren begeleidt hij regelmatig reizen naar zijn geboorteland Oezbekistan en naar de landen van de voormalige Sovjet-Unie.

Gilbert Doctorow

Het boek 'Great Post-Cold War American Thinkers on International Relations' van Gilbert Doctorow. 

Harvard College

Gilbert Doctorow studeert in 1967 magna cum laude af aan Harvard College. Hij is een voormalig Fulbright-student. In 1975 behaalt hij ook nog een academische titel voor geschiedenis aan de Columbia University.

Rusland

Zo'n 25 jaar lang werkt Gilbert Doctorow voor diverse Amerikaanse en Europese multinationals. Zijn belangrijkste werkvelden zijn marketing en management. Hij richt zich met name op de Sovjet-Unie en Oost-Europa. Hij ontwikkelt zich tot een grote Ruslandkenner.

Internationale relaties en Brussel

Doctorow schrijft regelmatig artikelen voor internationale bladen. Hij publiceert o.m. in Zvezda (Rusland). Russkaya Mysl, Kontinent (een tijdschrift dat wordt gesponsord door Alexander Solzhenitsyn) en La Libre Belgique. Doctorow woont al geruime tijd in Brussel. Internationale relaties zijn zijn specialiteit.

Bibliografie

Artikelen

Video