Klassiek Rusland - Speciale paasreis (8-daagse vlieg-busreis)


Kaart van Rusland waarop de steden Moskou en Sint-Petersburg zijn aangegeven. De kleurrijke Basiliuskathedraal aan het Rode Plein van Moskou. / Foto: © Alvesgaspar. Fabergé-ei met een miniatuurreplica van het Gatchina Paleis, 1901. / Foto: © Walters Art Museum. Vrouw wacht op de metro in Moskou. / Foto: © 2016 Trijnie Duut.Traditiionele paasprocessie in Rusland. / Foto: © Gastroscan.Theehuisje met echt Russische samowar. / Foto: © 2013 Trijnie Duut. De wereldberoemde deuren van de Sofiakathedraal in Novgorod. / Foto: © 2013 Gerrit Hukema. De Jordaantrap in het Hermitage Museum in St.-Petersburg. / Foto: © 2013 Trijnie Duut. Pasjka, een traditioneel paasgerecht op basis van kwark in de vorm van een piramide, die is versierd met religieuze symbolen. / Foto: © 2008 Mitrius.

'Nee, noch het Kremlin, noch zijn sterke muren, noch de donkere gangen, noch zijn weelderige paleizen laten zich beschrijven ... Men moet alles zelf gaan zien.'
Mikhail Lermontov (1814-1841), Russisch dichter

Moskou  Novgorod  St. Petersburg

De meest indrukwekkende tijd om in Rusland te zijn, is zonder twijfel Pasen. De prachtige symboliek van de Russisch-orthodoxe kerk, de ontroerende a capella-gezangen, de wonderschone iconen en de mystieke en spirituele kracht van het geloof, zijn heel bijzonder. Om het paasfeest te mogen meemaken tussen de Russen is een ervaring die u niet snel zult vergeten.

Pasen in de Russisch-orthodoxe kerk

In tegenstelling tot het westerse Kerstmis waar de geboorte van Christus als hoofdfeest wordt gezien, hebben de orthodoxe Christenen Pasen als het belangrijkste religieuze feest.In de Grote Week voor Pasen wordt het aardse lijden van Jesus Christus benadrukt en zijn de lithurgieën emotioneel, ingetogen en zwaarmoedig. De vreugde is des te uitbundiger als de gelovigen bij de Paasnachtdienst roepen dat Jesus Christus is opgestaan. Russen leven al weken naar dit hoofdfeest toe. Het is de meest 'bezielende' periode om samen met de Russen samen te zijn.

Paasfeest samen met de Russen

Het mooie van deze reis is dat u de paasperiode meemaakt in Moskou, vervolgens de processies ziet op het platteland en de paasnachtdienst kunt meemaken in Ruslands oudste stad, Novgorod. Vervolgens kunt u op 1e Paasdag in het Keizerlijk Sint-Petersburg nog de paaslithurgie meemaken. Kerkklokken, processies, iconen en de warme, vreugdevolle sfeer van het Opstandingsfeest maken deze periode uniek om naar Rusland te gaan.

Moskou

In Moskou bezoeken we een aantal highlights, zoals het Kremlin waar nog altijd de regering zetelt. Geniet van een lunch op een bijzondere locatie (aan het Rode Plein) en breng een bezoek aan het grote warenhuis Goem, waar u de rijke Russen zult zien flaneren.

Novgorod

Van Moskou reizen we per bus naar Novgorod, de oudste en misschien wel mooiste stad van het land. Novgorod dankt haar rijkdom aan de Hanzetijd, toen Novgorod als handelsstad een belangrijke plek innam. 

St. Petersburg

We besluiten onze reis in Sint-Petersburg. Daar zult u onder andere de prachtige Petrus en Paulusvesting bezoeken en de wereldberoemde Hermitage, waar u overrompeld zult worden door de enorme hoeveelheid schitterende kunst. 

Dagprogramma

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het reisprogramma van dag tot dag.

Reacties

Bent u benieuwd wat anderen van deze reis vonden? Kijk dan bij Reacties op de reis Klassiek Rusland.

Boekentips & Filmtips

Wilt u zich verder verdiepen in wat u deze reis gaat zien of heeft gezien? Bekijk dan de lijst met boekentips en filmtips die de Rusland & Oost-Europa Academie voor deze reis heeft gemaakt.

Praktisch

Landeninformatie Rusland

2021

Reisdatum: 28 april t/m 5 mei 2021 - VERVALT
Reissom: € 1499,-
Toeslag 1-persoonskamer: € 200,-

Inclusief: 

 • vlucht Amsterdam-Moskou en Sint-Petersburg-Amsterdam per KLM 
 • rondreis volgens programma per lokale bus met airconditioning
 • verblijf in uitstekende 3- of 4-sterrenhotels, de meeste met lift en airco
 • 1- of 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
 • halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
 • entreegelden Moskou: Kremlin, begraafplaats Maagdenklooster
 • entreegelden Sint-Petersburg: Hermitage, Petrus en Paulusvesting
 • deskundige begeleiding door Rusland & Oost-Europakenner Marie-Thérèse ter Haar
 • lokale gidsen in Moskou, Novgorod en Sint-Petersburg
 • volop lezingen
 • luchthavenbelastingen
 • brandstof- en veiligheidstoeslagen
 • bagage tijdens de vlucht: 1 stuk handbaggage en 1 accessoire (bijv. handtas of laptop) gezamenlijk maximaal 12 kg per persoon en 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kg per persoon

Exclusief: 

 • lunches
 • drankjes bij diners
 • facultatieve programma-onderdelen
 • SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden): € 5,- per persoon
 • Vliegtax NL: € 7,85 per persoon
 • administratiekosten à € 25,- per boeking
 • reis- en of annuleringsverzekering
 • toeslag 1-persoonskamer
 • visum € 140 per persoon. Oad verzorgt uw visumaanvraag. U ontvangt hierover ca. 8 weken voor vertrek meer informatie.

Samenwerking

De Rusland & Oost-Europa Academie werkt voor de administratieve en technische uitvoering van deze reis samen met de Oad. Programma en prijzen onder voorbehoud.

Vragen?

Heeft u vragen over deze reis? 
Stuur dan een e-mail naar: info@ruslandacademie.nl of bel met 088 - 00 10 777.
U bent ook van harte welkom op onze reisinformatiedag.
Voor meer achtergrondinformatie over Rusland verwijzen we u ook graag naar de website van het Russisch Verkeersbureau.

 

Ga  naar:
1 Reisoverzicht / 2 Dagprogramma / 3 Reacties / 4 Tips / 5 Reisinformatiedag 6 Reis boeken