Roy ter Haar

Functie bij de Rusland & Oost-Europa Academie

Roy ter Haar treedt regelmatig op als zanger bij de Rusland & Oost-Europa Academie en fungeert als ons klankbord. Daarnaast produceert hij in samenwerking met MediaUP! TV en videoproducties en verzorgt hij voor ons en diverse andere organisaties multimediaproducties.

Theater en opera

Roy ter Haar studeerde theater en opera aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam en volgde onder andere masterclasses in Wenen bij Walter Berry en in Londen bij Thomas Helmsley.

Optreden

Hij heeft op elk continent ter wereld gezongen en opgetreden voor een even zo divers publiek. Van een privé-optreden voor ex-president  Bill Clinton tot het prestigieuze Prinsengrachtconcert in zijn thuisbasis Amsterdam. Hij werkte met Kurt Equiluz en in Nederland zong hij onder meer bij De Nationale Reis Opera, De Nederlandse Opera en de Opera van Rotterdam. Roy soleerde meermaals tijdens concerten in Wenen en zingt vandaag de dag veel met zijn Amadeus Ensemble. In 2018 richtte hij Bureau Amadeus op dat zich richt op de wereld rondom Mozart.

CD

Samen met o.m. Placido Domingo, John Denver, Il Divo, Alessandro Safina, Susan Boyle en Sinead O’Connor is hij te horen op de cd Romantic Voices.

www.royterhaar.com

Bureau Amadeus

Roy ter Haar is ook de drijvende kracht achter Bureau Amadeus, dat zich richt op de magische wereld van Wolfgang Amadeus Mozart. Themadiners, reizen, lezingen, concerten, events, educatie en evenementen, met als centraal thema deze fascinerende componist. Van klassieke concerten en optredens, tot interessante daguitjes in Nederland en reizen naar Salzburg, Wenen en Praag.

Reacties zijn gesloten.