Russisch-orthodox koor ‘Zlatoust’

Gouden Stem

‘Gouden stem’ dat betekent Zlatoust en een gouden stem hebben de leden van het Moskouse Zlatoust zeker. Zlatoust is een ensemble dat bestaat uit solisten. 

Dirigent

Zlatoust is in 1990 opgericht door de jonge, talentvolle dirigent Mikhail Borodyanski. Borodyanski is opgeleid aan de Gnessin Academy of Music in Moskou.

Repertoire

Het repertoire van het Russisch-orthodoxe Zlatoust is veelzijdig, maar richt zich wat meer op de 18e-20e eeuwse muziek. Grote Oost-Europese namen als Vedel Artemy, Pavel Chesnokov, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Nikolai Rimsky-Korsakov en Sergej Rachmaninov  mogen natuurlijk niet ontbreken. 

Ook muziek van West-Europese componisten als J.S. Bach, Georg Friedrich Händel, Joseph Haydn, Johannes Brahms en W.A. Mozart voert het ensemble met liefde uit.

Daarnaast richt Zlatoust zich op Russische volksmuziek, met liederen als ‘Oh Anna-Suzanna’, ‘The small wedding ring’ en de Russische wereldberoemde klassieker ‘Kalinka’.

Internationaal succes

De betoverend mooie samenzang van het Russisch-orthodoxe koor vindt bewonderaars in binnen- en buitenland. Zlatoust heeft inmiddels een aantal cd’s uitgebracht. Jaarlijks geeft het ensemble zo’n 100 concerten. Zlatoust heeft onder meer opgetreden in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Zuid-Korea.

Reacties zijn gesloten.