Ruud Peeten

Functie bij de Rusland & Oost-Europa Academie

Ruud Peeten is een van onze gastdocenten en reisleider.

Culturele antropologie en ontwikkelingsstudies

Drs. Ruud Peeten heeft culturele antropologie en ontwikkelingsstudies aan de Universiteit van Nijmegen gestudeerd. Al vroeg tijdens de opleiding besloot hij dat zijn afstudeerscriptie over de Balkan zou gaan. Hij specialiseerde zich bij conflictstudies in Nijmegen en Utrecht in de theorie en praktijk van Politiek, Etniciteit en Identiteit. Ter afronding van zijn studie onderzocht hij hoe Servië en Montenegro zich van elkaar verwijderden in de postcommunistische jaren.

Balkanspecialist

Ruud Peeten woonde lange tijd in de regio. Hij ondervond aan den lijve hoe een elite smeedde aan een nieuwe nationale identiteit. Uiteindelijk volgde Ruud zijn hart en werd hij berggids. In de Balkan natuurlijk. Met niet aflatend enthousiasme verslindt Ruud elke publicatie over de regio. Zo verbreedt hij zijn blik richting de omringende volkeren.

Bergtochten en culturele reizen

Naast een aantal bergtochten begeleidt Ruud culturele rondreizen in de regio, waarop hij mensen laat kennis maken met de unieke mengeling van volkeren die de Balkan is. Hij stelt de reizen samen met een goed gevoel van efficiëntie, sfeer en inhoud en hij zal u meenemen naar plekken waar de meeste reizigers zonder besef aan voorbij gaan.

Lezingen van Ruud Peeten

Reacties zijn gesloten.