Sergej Karpenko

Functie bij de Rusland & Oost-Europa Academie

Sergej Karpenko is een van onze gastdocenten.

Oekraïense leraar geschiedenis

Sergej Karpenko is opgegroeid in Oekraïne, waar hij de middelbare school heeft bezocht. Hij doet een dubbele studie, geschiedenis en recht, in Zaporozje. Tot 1990 woont hij in de Oekraïne, waar hij werkt als leraar geschiedenis.

Arnhem

Sinds 1991 woont Sergej Karpenko in Arnhem. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen. In 1995 krijgt hij ook de Nederlandse nationaliteit.

Exportbranche

In Nederland volgt Sergej de opleiding Export-Import Beleidsmedewerker bij Project Ondersteuning Export (POE) aan de HEAO Arnhem, Faculteit Economie. De afgelopen jaren is Sergej in de export- en logistiekbranche werkzaam geweest. In de exportbranche werkt hij als logistiek manager voor Russisch sprekende regio’s. Bij zijn laatste baan bij ASRock Europe BV in Wijchen is hij sales representatieve en accountmanager voor dezelfde regio’s.

Brede culturele achtergrond

Sergej spreekt vloeiend Nederlands, Engels, Russisch en Oekraïens. Zijn universitaire opleiding in Oekraïne, zijn opleiding HEAO export/import en zijn ervaring maken dat Sergej de verschillende culturen van binnenuit kent. Zijn kennis van Rusland, Oekraïne en Nederland maakt dat hij uitstekend in staat is om de verschillende landen te begrijpen en de bruggen te slaan. Hij is erg goed op de hoogte van maatschappelijke en economische zaken in binnen- en buitenland en volgt met grote interesse ontwikkelingen in de politieke leven in Oost en West.

Reacties zijn gesloten.