Reis: Stedentrip Sint-Petersburg

Vier dagen om een van de mooiste steden van Rusland te verkennen. Wie aan Sint-Petersburg denkt, denkt natuurlijk meteen aan de wereldberoemde Hermitage, een overweldigende kunstverzameling met onder meer 20 werken van Rembrandt. De meer dan 3 miljoen kunstwerken zijn gehuisvest in prachtige paleizen. Sint-Petersburg huisvest echter nog vele musea, waaronder het Russisch Museum.

Petrus en Paulusvesting en imposante kathedralen

Natuurlijk heeft deze mooie metropool nog veel meer te bieden. We bezoeken bijvoorbeeld de prachtige Petrus en Paulusvesting en de Kazankathedraal, met een colonnade die net als de Sint-Pieter in Rome, zijn armen uitstrekt naar de gelovigen. Maak gebruik van de gelegenheid om een mis bij te wonen in een Russisch-orthodoxe kerk; een ware Ruslandervaring.

Tsarendorp

Wie wil, kan op de derde dag mee naar Tsarskoje Selo (Tsarendorp). Het ligt iets buiten Sint-Petersburg, in de stad Poesjkin. Het is een idyllische omgeving met lusthoven en paleizen, waaronder het hemelsblauwe zomerpaleis van Catharina de Grote, dat onlangs geheel is gerestaureerd.

Winkelen en flaneren

Het kloppend hart van Sint-Petersburg zelf is de Nevski Prospekt, een brede allee met winkels, hotels, restaurants, kerken en monumenten. Een ideale plek om te flaneren en te shoppen.

Dag 1: Heenreis van Amsterdam naar Sint-Petersburg en stadstour Sint-Petersburg

Lijnvlucht van Amsterdam naar Sint-Petersburg en eerste kennismaking met de stad.

 • Korte bustour Sint-Petersburg
 • Lezing: Peter de Grote en Sint-Petersburg
 • Diner en overnachting in het hotel in Sint-Petersburg

Dag 2: Kathedralen en Russisch Museum

Na het ontbijt rijden we over de Nevski Prospekt, de Champs Elysées van Sint-Petersburg. U ziet de Izaäkkathedraal en de Kazankathedraal. We kunnen in Sint-Petersburg een Russisch-orthodoxe liturgie bijwonen in een klooster of kerk. U hoort verhalen over Dostojevski, Peter de Grote en het leven van de gewone Rus. We rijden langs het voormalige woonhuis van Vladimir Poetin.

’s Middags kunt u op souvenirjacht (wodka, kaviaar, matroesjka’s) of een bezoek brengen aan de Kerk van de Verlosser op het Bloed of het Russisch Museum (facultatief, aanrader!). Hier ziet u o.m. werk van Ilja Repin, de Russische Rembrandt.

’s Avonds is er gelegenheid om een klassiek concert bij te wonen in het Mariinskitheater.

 • Vervolg stadstour Sint-Petersburg
 • Lezing: Nederlanders in Sint-Petersburg
 • Izaäkkathedraal en Kazankathedraal
 • Nevski Prospekt
 • Kerk van de Verlosser op het Bloed (facultatief)
 • Diner en overnachting in ons hotel in Sint-Petersburg

Dag 3: Sint-Petersburg: Peter en Paulusvesting en de Hermitage

In de ochtend brengen we een bezoek aan de Petrus en Paulusvesting, waar de Peter de Grote, Catharina de Grote en de laatste tsaren begraven liggen in de Petrus en Pauluskathedraal.

Aansluitend gaan we naar de Hermitage, het voormalige winterpaleis van de tsaren. Niet alleen het zeer grote aantal meesterwerken dat er tentoongesteld wordt maar ook de hele entourage, is overrompelend. Liefhebbers die na de vaste excursie hier nog langer willen blijven, hebben de mogelijkheid daartoe.

 • Bustour Sint-Petersburg
 • Rondleiding Peter en Paulusvesting, inclusief Petrus en Pauluskathedraal
 • Rondleiding Hermitage Museum o.l.v. plaatselijke gids
 • Concert in het Mariinskitheater (facultatief, onder voorbehoud)
 • Diner en overnachting in het hotel in Sint-Petersburg

Dag 4: Tsarendorp

We hebben de hele dag in Sint-Petersburg, want we vliegen pas aan het begin van de avond terug naar Nederland. Vandaag gaan we naar in Tsarskoye Selo (Tsarendorp, buiten de stad).

 • Vrije dag in Sint-Petersburg
 • Excursie naar Tsarskoye Selo (Tsarendorp)
 • Lezing: Anna Paulovna
 • Terugvlucht van Sint-Petersburg naar Amsterdam

U heeft ongetwijfeld veel indrukken opgedaan die u nog lang bij zullen blijven. Want juist de achtergrondinformatie die Marie-Thérèse zo boeiend en toegankelijk weet te vertellen, én het feit dat er tijdens de reis aandacht is voor het ‘echte’ leven, maken deze reis zo bijzonder.

Meer foto's

Wilt u meer afbeeldingen zien die betrekking hebben op deze reis? Kijk dan  bij het fotoverslag Sint-Petersburg vanuit een zeppelin.

NB: Programma-onderdelen en volgorde onder voorbehoud.

Precieze invulling van het programma, data en prijzen op aanvraag.
Neem contact met ons op per e-mail.
U bent ook van harte welkom op onze reisinformatiedag.
Voor meer achtergrondinformatie over Rusland verwijzen we u ook graag naar de website van het Russisch Verkeersbureau.

Reacties zijn gesloten.