Tips Rusland en de buitenlandse politiek

Gilbert Doctorow: Does the United States have a future? Collected (nonconformist) Essays on Russian-American relations, 2015-2017 (2017)
Engelstalig. Uitgebreide collectie van 76 essays over de VS, Trump, Rusland en Poetin.
Bestellen
Boek Alexander Rahr: 'Der kalte Freund'.

Henry Kissinger: World Order (2015)
Engelstalig. Een van de meest prominente diplomaten die we kennen over de ultieme uitdaging van de 21e eeuw: hoe bouwen we samen aan een internationale orde in een wereld van uiteenlopende historische perspectieven, geweldadige conflicten, toenemende technische mogelijkheden en ideologisch extremisme.
Bestellen

Boek Alexander Rahr: 'Der kalte Freund'. 

Alexander Rahr: Der kalte Freund (2011)
Duitstalig. Analyse van de verhoudingen tussen Rusland en het Westen. Stelt vragen aan de orde als: Hoe afhankelijk is het Westen van Rusland? Wie heeft het in Rusland daadwerkelijk voor het zeggen? Is Rusland een energiesupermacht? Hoe lucratief is de Russische markt? Wat vinden de Russen zelf? Wordt Rusland weer een echt imperium? 
Bestellen

Boek Angela E. Stent: 'The Limits of Partnership'.  Angela E. Stent: The Limits of Partnership (2015)
Engelstalig. Over de relaties tussen Amerika en Rusland in de 21ste eeuw. 
Bestellen
 

Luc De Vos en Jean-Michel Sterkendries: De grote geopolitieke problemen na de Tweede Wereldoorlog (2010)
'In dit boek doen twee professoren aan de Belgische Koninklijke Militaire School een verdienstelijke poging om de verhoudingen tussen politieke macht en territorium vanaf 1945 in kaart te brengen. De ingewikkelde relaties en conflicten tussen staten en ideologische invloedssferen worden helder, neutraal en evenwichtig beschreven. Alle denkbare grote conflicten wereldwijd komen aan bod', redactie Vlabin-VBC.
Bestellen