Tips Kazimir Malevitsj (1878-1935)

Christina Lodder: Rethinking Malevich (2007)
Bundel met 16 essays van vooraanstaande wetenschappers over het werk en de kunst van Kazimir Malevitsj. De essays gaan onder meer in op hoe Malevitsj is ontvangen in Rusland en in het Westen, op de speciale relatie van Malevitsj met de Oekraïne, op zijn tijdgenoten Vasily Kandinsky en Giorgio De Chirico, op de reactie van Malevitsj op de dood van Lenin en op de politieke situatie.
Bestellen

Giles N'Ret: Kazimir Malevich en het suprematisme, 1878-1935 (2004)
Royaal geïllustreerde monografie over de Russische avantgardische kunstenaar Kazimir Malevitsj (1879-1935). Malevitsj was naast kunstenaar ook een invloedrijk leraar. Hij is vooral bekend om zijn abstracte kunst, maar werd geïnspireerd door diverse kunststromingen uit zijn tijd, waaronder het impressionisme, symbolisme, fauvisme en het kubisme, terwijl zijn eigen abstracte beeldtaal deels geworteld is in de Russische volkskunst. 
Bestellen

  Sophie Tates: Kazimir Malevich en de Russische avant-garde (2013)
Catalogus van de grote Malevitsj overzichtstentoonstelling gehouden in het Stedelijk Museum in 2013, met een selectie uit de Khardzhiev- en Costakis collecties. Het Stedelijk Museum Amsterdam beheert de grootste verzameling werken van Malevitsj buiten Rusland. Malevitsj wordt in de tentoonstelling en in deze catalogus te midden van zijn tijdgenoten geplaatst.
Bestellen